Akita Inu

Akita Inu

Skriv ny rasebeskrivelse

Akita Inu tilhører gruppen primitive hunder. Akita Inu har alltid levd i tilknytning til mennesker, men i varierende grad.

Akita Inu er en nordlig rase (spisshunder). Chow Chow, Alaskan Malamute, Shiba Inu, Siberian Husky og Samoyed er eksempler på spisshund-raser.

Akita Inu kan benyttes som vakthund. De kan benyttes som angrepshunder og er i stand til å beskytte eier og eiendom.

Akita Inu har beklageligvis blitt benyttet i hundekamper tidligere. Hundekamper blir brukt for underholdning og til veddemål, og kan skape inntekter for de involverte. Det er nå forbud mot hundekamper i de fleste land i verden.

Akita Inu kommer fra Japan.

Akita Inu er en av de kuleste hunderaser. Hunder av alle raser har typisk ulik IQ, uten utfordringer.

Akita Inu røyter veldig mye i følge noen kilder. Hunderasen krever middels med stell av pelsen.

Akita Inu passer kanskje best for erfarne, da den kan være omfattende å dressere. Akita Inu er en følsom hund og den er derfor lett mottagelig for trening. Disse hundene har middels med energi og overskudd sammenlignet med andre hunderaser. Rasen krever middels fysisk trening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor fremmede, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Enkelte individer av rasen kan fremstå som aggressiv mot andre hunder. Enkelte individer av akita inu kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter.

De bjeffer forholdsvis minimalt. Akita Inu trives ikke nødvendigvis så bra i sterk varme. Disse hundene kan håndtere vinter og kulde svært bra. Forholdsvis rolige hunder, men kan likevel bli en utmerket tur- og lekekamerat. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien. De kan godt være hjemme alene hvis de vennes til det, men her er individuelle forskjeller av vesentlig større betydning.

Akita Inu og kennelklubber: Akita Inu er akseptert i databasen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «aisatiske spisshunder og relaterte hunderaser» (5.5) i gruppen «spisshunder». F.C.I. i.d. for akita inu er 255 og den ble lagt til FCI registeret 2001-03-13. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «brukshunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «nordlig raser». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «brukshunder».

Helseproblemer hos akita inu: Uheldigvis kan noen av disse hundene få alvorlige helseproblemer. Akita Inu er en renraset hund som sliter med hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en av de mest studerte veterinærmedisinske forhold hos hunder. Denne rasen kan få en plage som heter PRA. Resultatet kan være at hunden blir blind. Dette er en plage som ikke kan behandles. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasen.

Akita Inu bygning: Akita Inu er en stor renraset hund. Hannhundene er 66 til 71 cm høy. Tispene kan bli 61 til 66 cm høy. Hannhundene blir så tung som 34 til 54 kg i voksen alder. Tispene blir 34 til 50 kg i voksen alder. Akita inu har store stående ører. Bena er typisk normalt lange. Akita Inu har en muskuløs bygning. Halen er kort og kurvet. Den har en ganske middels lengde på snuten. Pelsen på akita inu er strihåret.

Mer informasjon om akita inu: Predikert alder for en akita inu er 10 til 12 år. Kullet er fra 3 til 12 valper. Rasen er attraktiv og lett å oppdrive på markedet. Andre navn på denne rasen Akita, Japanese Akita. Det engelske kallenavnet på akita inu er Akita Inu.

Rasestandard: Oppdaterte norske standarder er formulert i den originale standard. Hent inn tips fra forskjellige hunde-eiere og de som driver hundeoppdrett av akita inu ettersom de er eksperter på rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en forbedret rasepresentasjon av akita inu

Akita Inu foto

Akita Inu Akita Inu Akita Inu Akita Inu Akita Inu

Beslektede hunderaser

Under har vi listet opp en oversikt over hunderaser som har fellestrekk med akita inu:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Bassethund
Bassethund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.