Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Skriv ny rasebeskrivelse

Alaskan Malamute er en anerkjent trekkhund. Sledehunder av denne rasen er som skapt for brukshundoppgaver i polare og subpolare strøk.

Alaskan Malamute er en nordlig rase (spisshunder). Chow Chow, Alaskan Malamute, Shiba Inu, Siberian Husky og Samoyed er eksempler på spisshund-raser.

Alaskan Malamute kommer fra USA.

Denne rasen har middels IQ sammenlignet med andre hunderaser.

Alaskan Malamute røyter rikelig mye i følge noen kilder. Hunderasen krever middels med stell av pelsen.

Alaskan Malamute passer kanskje best for erfarne, da den kan være avansert å dressere. Alaskan Malamute er en overfølsom hund og den er derfor lett mottagelig for trening. Disse hundene er svært energiske. Rasen krever middels fysisk fostring.

Hundene er generelt rikelig komfortabel av natur, og er på ingen måte aggressiv eller reservert mot gjester. Enkelte individer av rasen kan fremstå som aggressiv mot andre hunder. Hundene kan muligens være bra for eldre barn. Enkelte individer av alaskan malamute kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter. Valper av denne hunderase kan ha en tendens til å tygge.

De bjeffer forholdsvis minimalt. Disse hunder liker å ule. De kan trenes til å moderere seg, men det ligger i deres natur å ule. Alaskan Malamute trives ikke nødvendigvis så bra i sterk varme. Disse hundene kan håndtere vinter og kulde svært bra. De kan være rikelig lekne dersom de blir oppmuntret til det.

Klassifikasjon: Alaskan Malamute er akseptert i databasen til FCI. De er plassert i seksjon «nordiske sledehunder» (5.1) i gruppen «spisshunder». FCI merke for alaskan malamute er 243 og den ble lagt til FCI registeret 1996-08-14. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «brukshunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «nordlig raser». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «brukshunder».

Helse hos alaskan malamute: Uheldigvis kan enkelte hunder få svekket helse. Alaskan Malamute er en hunderase som har vanskeligheter med hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en av de mest studerte veterinærmedisinske forhold hos hunder. Hudlidelser er vanlig blant hunder av alle slag og heller ikke denne rasen er skånet for dette. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasen.

Alaskan Malamute fasong: Alaskan Malamute er en stor hunderase. Hanner kan bli 58 til 64 cm høy. Hunner blir 58 til 64 cm høy. Hanner bruker å veie 34 til 39 kg tung. Hunner blir 34 til 39 kg tung. Alaskan malamute har store oppreiste ører. Bena er som regel heller lange. Alaskan Malamute har en muskuløs kroppsanatomi. Halen er av middels lengde og kurvet. Den har en ganske middels lengde på snuten. Pelsen på alaskan malamute er halvlang. Alaskan Malamute et til forveksling lik på en måte på en ulv.

Ekstra informasjon om alaskan malamute: Prognostisert alder for en alaskan malamute er 12 til 15 år. Kullet er fra 4 til 6 valper. Rasen er attraktiv og lett å lete frem i annonser.

Rasestandard: Eksakte hunderase beskrivelser finnes i kennelklubbens offisielle beskrivelse av hunderasen. Snakk også med forskjellige rasekjennere samt oppdrettere av alaskan malamute for mer info.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en forbedret rasepresentasjon av alaskan malamute

Alaskan Malamute foto

Alaskan Malamute Alaskan Malamute Alaskan Malamute Alaskan Malamute Alaskan Malamute Alaskan Malamute Alaskan Malamute Alaskan Malamute Alaskan Malamute Alaskan Malamute Alaskan Malamute Alaskan Malamute Alaskan Malamute

Tilsvarende hunderaser

Under vises en rekke hunderaser relatert til alaskan malamute:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Newfoundlanshund
Newfoundlanshund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.