Amerikansk cocker spaniel

Amerikansk cocker spaniel

Skriv ny rasebeskrivelse

Amerikansk cocker spaniel er en glimrende jakthund. Spaniel hunder er som regel glimrende til jakt. Bruksområdet er fuglejakt, noenlunde det samme som for settere.

Amerikansk cocker spaniel ble skapt i USA.

Amerikansk cocker spaniel kan røyte vanlig. Hunderasen krever vanlig med pelsstell.

Hunderasen krever vanlig trim.

Hundene er som regel hyggelig mot fremmede. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig.

Klassifikasjon: Amerikansk cocker spaniel er opptatt i registeret til FCI. De er plassert i seksjon «apporterende hunder» (8.2) i gruppen «apporterende hunder». FCI gjenkjenningsnummer for amerikansk cocker spaniel er 167 og den ble lagt til FCI registeret 1993-05-17. Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «sportshunder».

Helse hos amerikansk cocker spaniel: Denne hunderasen kan få en sykdom som heter PRA. En slik sykdom kan medføre blindhet. Progressiv Retinal Atropi forårsaker progressive synstap. Katarakt er en sykdom som kan ramme amerikansk cocker spaniel. Dette er en sykdom i øyet. Sykdommen krystalliserer linsen på øyet i varierende grad. Øreinfeksjon er ordinært hos hunder generelt og også hos amerikansk cocker spaniel. Problemer med huden er ordinært blant hunder av alle slag og heller ikke denne hunderasen er skånet for dette. Hunderasen plages med epilepsi. De kan få grønn stær. Noen får problemer med øynene. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert sykdom blant eksemplarer av denne hunderase. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens anatomi: Amerikansk cocker spaniel er en ganske liten hunderase. Hanner blir 36 til 38 cm høy. Hunner blir 33 til 36 cm høy. Hanner blir så tung som 7 til 14 kg tung. Hunner vil bli 7 til 14 kg tung. Hunden har enorme hengende ører. Føttene er som regel relativt korte. Amerikansk cocker spaniel har en relativt vanlig kroppstype. Halen er kort og hengende. Snutepartiet er relativt kort. Pelsen på amerikansk cocker spaniel er langhåret.

Diverse fakta om hunden: Beregnet levealder for en amerikansk cocker spaniel er 12 til 15 år. Valpekullet er fra 1 til 7 valper. Hunderasen er ettertraktet og enkel å finne for salg. Andre navn på denne hunderasen Cocker Spaniel. Engelske rasenavn på hunden er American Cocker Spaniel.

Norsk rasebeskrivelse: Riktige hunderase beskrivelser er satt frem i den presise rasebeskrivelse. Ring til noen rasekjennere og den norske raseklubben av amerikansk cocker spaniel for å lære mer.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en bedre rasepresentasjon av amerikansk cocker spaniel

Amerikansk cocker spaniel bilder

Amerikansk cocker spaniel Amerikansk cocker spaniel Amerikansk cocker spaniel Amerikansk cocker spaniel Amerikansk cocker spaniel Amerikansk cocker spaniel Amerikansk cocker spaniel Amerikansk cocker spaniel Amerikansk cocker spaniel Amerikansk cocker spaniel

Tilsvarende raser

Listen under viser andre raser som har likhetstrekk med amerikansk cocker spaniel:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Airedale Terrier
Airedale Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.