Amerikansk foxhound

Amerikansk foxhound

Skriv ny rasebeskrivelse

Amerikansk foxhound er en mesterlig hunderase til jakt. Sporhunder er jakthunder som hovedsaklig benytter luktesansen når de er med på jakt. Sporhunder har utmerket luktesans.

Amerikansk foxhound har sitt opphav fra USA.

Denne hunderasen har medium intelligens i forhold til andre raser.

Amerikansk foxhound kan røyte medium. Den krever lite pelsstell.

Amerikansk foxhound passer kanskje best for erfarne, da den kan være innviklet å trene. Hunderasen er noe sanselig i forhold til mange andre raser. Disse hundene er svært energiske. Hunderasen trenger en mengde av utholdenhetstrening.

Hundene er vanligvis mild mot fremmede mennesker. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Enkelte individer av hunden kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Kan oppholde seg i kaldere klima. Forholdsvis rolige hunder, men kan likevel bli en utmerket tur- og lekekamerat. De kan utvise en trang til å utforske omgivelsene på egenhånd, og noen indivder av rasen må holdes i bånd for å unngå dette.

Amerikansk foxhound klassifisering: Amerikansk foxhound er includert i registeret til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «sporhunder» (6.1) i gruppen «drivende hunder og sporhunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber ID for amerikansk foxhound er 303 og den ble lagt til FCI registeret 1979-11-02. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «støvere». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «sporhunder».

Helsetilstand hos amerikansk foxhound: Dessverre kan noen få hunder få problemer med helsen.

Hundens fysiske trekk: Amerikansk foxhound er en stor hunderase. Hannhunder er fra 56 til 64 centimeter høy. Tisper når en høyde på 53 til 61 centimeter høy. Hannhunder vil bli 32 til 34 kilo. Tisper blir så tung som 29 til 32 kilo. Hunden har store hengende ører. Føttene er vanligvis passe lange. Amerikansk foxhound har en passe vanlig bygd kropp. Halen er kort og høystillt. Den har en ganske medium lengde på snuten. Pelsen på amerikansk foxhound er kort.

Annen fakta om hunden: Antatt levealder for en amerikansk foxhound er 10 til 12 år. Valpekullet er fra 5 til 7 valper. Hunden er vanligvis ikke så innviklet å snuse opp i rubrikkannonser.

Rasebeskrivelse: Nøyaktige standarder kan snuses opp på den offisielle standard. Ta en prat med andre hundeeiere og/eller kenneler av amerikansk foxhound før du skaffer deg en slik hund.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en bedre rasebeskrivelse av amerikansk foxhound

Amerikansk foxhound bilder

Amerikansk foxhound Amerikansk foxhound Amerikansk foxhound Amerikansk foxhound

Lignende raser

Her kan du se et lite utvalg raser med samme egenskaper som amerikansk foxhound:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
West Highland White Terrier
West Highland White Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.