Amerikansk staffordshireterrier

Amerikansk staffordshireterrier

Skriv ny rasebeskrivelse

Amerikansk staffordshireterrier kan benyttes som vakthund. De kan benyttes som angrepshunder og er i stand til å beskytte eier og eiendom.

Amerikansk staffordshireterrier har beklageligvis blitt benyttet i hundekamper tidligere. Hundekamper blir brukt for underholdning og til veddemål, og kan skape inntekter for de involverte. Det er nå forbud mot hundekamper i de fleste land i verden.

Amerikansk staffordshireterrier kommer fra USA.

Amerikansk staffordshireterrier kan røyte middels. Den krever minimalt stell av pelsen.

Rasen trenger atskillig av trening.

Hundene er generelt enormt komfortabel av natur, og er på ingen måte aggressiv eller reservert mot fremmede mennesker. Enkelte individer av rasen kan fremstå som aggressiv mot andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn.

Har middels vandrelyst.

Amerikansk staffordshireterrier og kennelklubber: Amerikansk staffordshireterrier er akseptert i databasen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «bull-type terriere» (3.3) i gruppen «terriere». F.C.I. merke for amerikansk staffordshireterrier er 286 og den ble lagt til FCI registeret 1996-09-03. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «terriere». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «terriere».

Helseproblemer hos amerikansk staffordshireterrier: Amerikansk staffordshireterrier er en renraset hund som er plaget med hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en av de mest studerte veterinærmedisinske forhold hos hunder. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasen.

Amerikansk staffordshireterrier utseende: Amerikansk staffordshireterrier er en stor renraset hund. Hannhundene når en høyde på 43 til 48 cm høy. Tispene kan bli 41 til 46 cm høy. Hannhundene vil bli 26 til 30 kg i voksen alder. Tispene blir 26 til 30 kg i voksen alder. Amerikansk staffordshireterrier har alminnelige stående ører. Bena er typisk normalt lange. Amerikansk staffordshireterrier har en muskuløs kroppsbygning. Halen er kort og hengende. Snutepartiet er passe kort. Pelsen på amerikansk staffordshireterrier er kort.

Andre informasjon om amerikansk staffordshireterrier: Forventet alder for en amerikansk staffordshireterrier er 9 til 15 år. Kullet er fra 5 til 10 valper. Rasen er passe attraktiv og nokså lett å finne for salg. Andre betegnelser på rasen er Am Staff, Staffie. Det engelske kallenavnet på amerikansk staffordshireterrier er American Staffordshire Terrier.

Rasestandard: Korrekte norske standarder er gjengitt i den virkelige rasebeskrivelse. Start en samtale med forskjellige hunde-eiere og/eller avlere av amerikansk staffordshireterrier hvis du er interessert i denne rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en forbedret rasepresentasjon av amerikansk staffordshireterrier

Amerikansk staffordshireterrier foto

Amerikansk staffordshireterrier Amerikansk staffordshireterrier Amerikansk staffordshireterrier Amerikansk staffordshireterrier Amerikansk staffordshireterrier Amerikansk staffordshireterrier

Beslektede hunderaser

Under vises andre hunderaser som kan minne om amerikansk staffordshireterrier:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Airedale Terrier
Airedale Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.