Antoliansk gjeterhund

Antoliansk gjeterhund

Skriv ny rasebeskrivelse

Antoliansk gjeterhund er en hyrdehund. Den egner seg godt til å beskytte buskap.

Antoliansk gjeterhund kan benyttes som vakthund. De kan trenes opp til å skremme og eventuellt angripe inntrengere.

Antoliansk gjeterhund har sitt opphav fra Tyrkia.

Antoliansk gjeterhund er en svært intelligent hunderase. Mental stimulering er nødvendig for trivselen.

Antoliansk gjeterhund kan røyte medium. Den krever lite pelsstell.

Antoliansk gjeterhund er ikke omfattende å trene, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne hunderase. Antoliansk gjeterhund er en sensibel hund og den er derfor lett mottagelig for lydighetstrening. Disse hundene har medium med energi og overskudd i forhold til andre raser. Hunderasen trenger til alt overmål av trening.

Noen eksemplarer av disse hundene vil vanligvis være mistenksomme mot ukjente og kan vise tegn på aggressivitet. Noen eksemplarer av denne rasen kan ha en tendens til å være litt aggressiv ovenfor andre hunder. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne hunderase kan ha en tendens til å nippe.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Disse hundene kan håndtere vinter og kulde svært bra. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien.

Gruppering: Antoliansk gjeterhund er includert i registeret til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «molossere» (2.2) i gruppen «pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber identifikasjon for antoliansk gjeterhund er 331 og den ble lagt til FCI registeret 1989-04-10. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «brukshunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «vakthunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «brukshunder».

Helsetilstand hos antoliansk gjeterhund: Dessverre kan noen få helseproblemer.

Hundens utseende: Antoliansk gjeterhund er en stor hunderase. Hannhunder når en høyde på 71 til 76 centimeter høy. Tisper når en høyde på 66 til 71 centimeter høy. Hannhunder blir 45 til 68 kilogram. Tisper blir så tung som 41 til 59 kilogram. Hunden har medium hengende ører. Føttene er vanligvis relativt lange. Antoliansk gjeterhund har en muskuløs kroppsbygning. Halen er kort og hengende. Snutepartiet er relativt kort. Pelsen på antoliansk gjeterhund er halvlang.

Andre fakta om hunden: Forventet levealder for en antoliansk gjeterhund er 12 til 15 år. Valpekullet er fra 5 til 10 valper. Hunden kan tidvis være omfattende å finne på markedet. Denne hunderase blir også kallt Coban Köpegi, Karabash. Det engelske navnet på hunden er Anatolian Shepherd Dog.

Rasebeskrivelse: Korrekte rasebeskrivelser finnes tilgjengelig i den autentiske standard. Få flere erfaringer fra andre hundeeksperter og den offisielle raseklubben av antoliansk gjeterhund da de vet det du trenger om hunderasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en bedre rasebeskrivelse av antoliansk gjeterhund

Antoliansk gjeterhund bilder

Antoliansk gjeterhund Antoliansk gjeterhund Antoliansk gjeterhund

Lignende raser

Under er en oversikt over raser som du kanskje liker hvis du likte antoliansk gjeterhund:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Rottweiler
Rottweiler


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.