Appenzeller sennenhund

Appenzeller sennenhund

Skriv ny rasebeskrivelse

Appenzeller sennenhund ble avlet frem i Sveits.

Appenzeller sennenhund er en voldsomt intelligent hunderase. Mental stimulering er viktig for trivselen.

Appenzeller sennenhund røyter voldsomt mye i følge noen kilder. Den krever minimalt stell av pelsen.

Appenzeller sennenhund er ikke vanskelig å dressere, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne hunderase. Rasen er hverken mer eller mindre sanselig enn andre hunderaser. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasen trenger en mengde av utholdenhetstrening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ikke-familiemedlemmer, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Hundene kan muligens være bra for eldre barn. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter sammenlignet med andre hunderaser.

De kan bjeffe, men vanligvis bare av gjennomsnittlig karakter. Disse hundene kan håndtere vinter og kulde svært bra. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien.

Appenzeller sennenhund klassifisering: Appenzeller sennenhund er inntatt i databasen til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «sennenhunder» (2.3) i gruppen «pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber merke for appenzeller sennenhund er 46 og den ble lagt til FCI registeret 2003-03-25. United Kennel Club klassifiserer rasen som «vakthunder».

Helsetilstand hos appenzeller sennenhund: Uheldigvis kan enkelte hunder få svekket helse.

Appenzeller sennenhund fysiske trekk: Appenzeller sennenhund er en stor hunderase. Hannhunder er fra 56 til 58 centimeter høy. Tisper når en høyde på 46 til 51 centimeter høy. Hannhunder kan veie fra 22 til 32 kilo. Tisper kan veie 22 til 32 kilo. Appenzeller sennenhund har alminnelige halveis stående ører. Bena er vanligvis normalt lange. Appenzeller sennenhund har en til en viss grad vanlig bygd kropp. Halen er av gjennomsnittlig lengde og hengende. Snutepartiet er til en viss grad kort. Pelsen på appenzeller sennenhund er halvlang.

Annen informasjon om appenzeller sennenhund: Antatt alder for en appenzeller sennenhund er 12 til 13 år. Rasen kan dog være voldsomt vanskelig å snuse opp på salg. Denne hunderase har også andre navn: Appenzell Cattle Dog, Appenzeller Sennenhund, Appenzeller Sennenhunde. Engelsk benevnelse på appenzeller sennenhund er Appenzell Mountain Dog.

Rasens standarden: Nøyaktige standarder kan snuses opp i denne rasens offisielle rasebeskrivelse. Høst inn råd fra erfarne hundeeiere og evt. kenneler av appenzeller sennenhund for å få alle fakta på bordet.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en forbedret rasebeskrivelse av appenzeller sennenhund

Appenzeller sennenhund foto

Appenzeller sennenhund Appenzeller sennenhund Appenzeller sennenhund Appenzeller sennenhund Appenzeller sennenhund Appenzeller sennenhund Appenzeller sennenhund

Lignende hunderaser

Under vises noen hunderaser med samme egenskaper som appenzeller sennenhund:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Samojed
Samojed


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.