Azawakh

Azawakh

Skriv ny rasebeskrivelse

Azawakh er en fantastisk jakthund. En mynde er svært rask og har godt syn i forhold til andre raser.

Azawakh ble skapt i Mali.

Denne hunderasen har vanlig IQ i forhold til andre raser.

En positiv ting med azawakh er at den ikke røyter så mye. Den krever lite pelsstell.

Azawakh passer kanskje best for erfarne, da den kan være problematisk å trene. Hunderasen er hverken mer eller mindre sensibel enn andre raser. Disse hundene har vanlig med energi og overskudd i forhold til andre raser. Hunderasen trenger fullt av av trening.

Noen eksemplarer av disse hundene vil som regel være mistenksomme mot ukjente og kan vise tegn på aggressivitet. Normalt ikke aggressiv mot andre hunder. Enkelte individer av hunden kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter.

De kan bjeffe, men som regel bare av vanlig karakter. Ekstrem kulde er ikke det optimale for disse hundene. Forholdsvis rolige hunder, men kan likevel bli en utmerket tur- og lekekamerat.

Klassifisering: Azawakh er opptatt i registeret til FCI. De er plassert i seksjon «korthåret mynde» (10.3) i gruppen «mynder». FCI gjenkjenningsnummer for azawakh er 307 og den ble lagt til FCI registeret 1994-08-22. United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «mynder og pariahunder».

Helse hos azawakh: Dessverre kan noen hunder få redusert helse. Hypotyreose (lavt stoffskifte) er i noen linjer et problem hos denne rasehund. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens utseende: Azawakh er en mellomstor rasehund. Hanner når en høyde på 58 til 74 cm høy. Hunner blir 58 til 74 cm høy. Hanner blir 17 til 25 kilo. Hunner vil bli 17 til 25 kilo. Hunden har store hengende ører. Føttene er som regel svært lange. Azawakh har en slank kroppsbygning. Halen er av vanlig lengde og hengende. Den har en ganske vanlig lengde på snuten. Pelsen på azawakh er kort.

Andre fakta om hunden: Forventet levealder for en azawakh er 10 til 12 år. Hunderasen kan dog være svært problematisk å finne i dyreannonser. Denne rasehund blir også kallt Tuareg Sloughi. Engelsk navn på hunden er Azawakh.

Norsk rasebeskrivelse: Korrekte opplysninger kan dere lese i den validerte beskrivelse av rasen. Hør på noen eiere og kenneleiere av azawakh for å bli opplyst.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en bedre rasepresentasjon av azawakh

Azawakh bilder

Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh Azawakh

Tilsvarende raser

Listen under viser en liten oversikt med raser med samme bruksområde som azawakh:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.