Beagle

Beagle

Skriv ny rasebeskrivelse

Beagle er en strålende jakthund. Sporhunder er jakthunder som hovedsaklig benytter luktesansen når de er med på jakt. En sporhund assisterer jegeren med å spore opp byttet.

Beagle kommer fra England.

Beagle er ekstremt oppvakt sammenlignet med andre hunderaser.

Beagle kan røyte middels. Den krever minimalt stell av pelsen.

Beagle passer kanskje best for erfarne, da den kan være problematisk å dressere. Rasen er noe sensibel sammenlignet med mange andre hunderaser. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasen krever middels trening.

Hundene er generelt ekstremt komfortabel av natur, og er på ingen måte aggressiv eller reservert mot utenforstående. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Hunder av denne hund kan på valpestadiet ha en tendens til å tygge.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Disse hunder vil som regel hyle. Hunden er en direkte underart av ulven, så det er ikke så rart at enkelte raser hyler litt. Ekstrem kulde er ikke det optimale for disse hundene. De kan være ekstremt lekne dersom de blir oppmuntret til det. De kan utvise en trang til å utforske omgivelsene på egenhånd, og noen indivder av rasen må holdes i bånd for å unngå dette.

Beagle gruppering: Beagle er akseptert i databasen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «sporhunder» (6.1) i gruppen «drivende hunder og sporhunder». F.C.I. merke for beagle er 161 og den ble lagt til FCI registeret 1987-06-24. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «støvere». United Kennel Club klassifiserer rasen som «sporhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «støvere».

Helseproblemer hos beagle: Uheldigvis kan enkelte hunder få svekket helse. Beagle er en hund som har lidelser tilknyttet hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en av de mest studerte veterinærmedisinske forhold hos hunder. Øyelokk problemer kan oppstå. Rasen plages med epilepsi. Noen får problemer med øynene. Hypotyreose (lavt stoffskifte) er i noen linjer et problem hos denne hund. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasen.

Beagle utseende: Beagle er en mellomstor hund. Hannhundene når en høyde på 36 til 41 cm høy. Tispene kan bli 33 til 38 cm høy. Hannhundene kan veie 10 til 11 kg. Tispene blir 9 til 10 kg. Rasen har et potensial til å bli overvektig ved feilernæring eller mangelfull trening. Beagle har store hengende ører. Bena er typisk noenlunde korte. Beagle har en noenlunde vanlig kroppsbygning. Halen er av middels lengde og hengende. Den har en ganske middels lengde på snuten. Pelsen på beagle er kort.

Andre informasjon om beagle: Forventet alder for en beagle er 12 til 15 år. Kullet er fra 2 til 14 valper. Rasen er attraktiv og lett å finne i dyreannonser.

Rasestandard: Korrekte rasestandarder er beskrevet i den originale beskrivelse av rasen. Hent inn tips fra forskjellige bedrevitere eller raseklubber av beagle ettersom de er eksperter på rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en forbedret rasepresentasjon av beagle

Beagle foto

Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle Beagle

Beslektede hunderaser

Under vises en liten oversikt med hunderaser som du også kan være interessert i hvis du likte beagle:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.