Beauceron

Beauceron

Skriv ny rasebeskrivelse

Beauceron er en utsøkt gjeterhund. Til forskjell fra hyrdehunder som beskytter flokken med buskap vil gjeterhunder kunne flytte flokken.

Beauceron kan benyttes som vakthund. De kan benyttes som angrepshunder og er i stand til å beskytte eier og eiendom.

Beauceron ble avlet frem i Frankrike.

Beauceron kan røyte gjennomsnittlig. Den krever minimalt stell av pelsen.

Rasen trenger en god del av fysisk trening.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig.

Godkjente kennelklubber: Beauceron er inntatt i databasen til Fédération Cynologique Internationale. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». Fédération Cynologique Internationale i.d. for beauceron er 44 og den ble lagt til FCI registeret 2006-10-25. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «gjeterhunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «gjeterhunder».

Beauceron bygning: Beauceron er en stor hund. Hannene er 61 til 71 centimeter høy. Hunnene er 61 til 69 centimeter høy. Hannene blir så tung som 41 til 45 kilo tung når fullvokst. Hunnene kan veie 36 til 41 kilo tung når fullvokst. Beauceron har store reiste ører. Bena er oftest relativt lange. Beauceron har en relativt vanlig bygning. Halen er av gjennomsnittlig lengde og hengende. Den har en ganske gjennomsnittlig lengde på snuten. Pelsen på beauceron er halvlang.

Mer informasjon om beauceron: Predikert alder for en beauceron er 10 til 12 år. Beauceron er oftest ikke så vanskelig å oppdrive på salg. Andre navn på denne rasen Berger de Beauce. Amerikansk hunderasenavn på beauceron er Beauceron.

Rasens standarden: Oppdaterte norske rasestandarder finnes i hunderasens originale rasebeskrivelse. Høst inn råd fra erfarne hundeeiere og raseklubben av beauceron for å få alle fakta på bordet.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en forbedret rasebeskrivelse av beauceron

Beauceron foto

Beauceron Beauceron Beauceron Beauceron Beauceron Beauceron Beauceron Beauceron Beauceron Beauceron

Relaterte hunderaser

Under har vi listet opp noen hunderaser som ser ut som beauceron:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Dalmatiner
Dalmatiner


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.