Groenendael

Groenendael

Skriv ny rasebeskrivelse

Groenendael er en anselig gjeterhund. Koolie, Kelpie og border collie er de tre mest populære gjeterhundene på verdensbasis.

Groenendael kan benyttes som vakthund. Den kan angripe inntrengere og forsvare eieren og hans interesser dersom den blir trent opp til det.

Groenendael kommer opprinnelig fra Belgia.

Groenendael er blant de rasehunder med høyest intelligens. Dersom en slik rase ikke stimuleres mentalt kan den få vanskeligheter med å tilpasse seg.

Groenendael kan røyte normal. Disse dyrene kan kreve ekstremt mye pleie av pelsen.

Groenendael er ekstremt lettlært og ikke spesielt innviklet å oppdra. Denne rase kan passe som førstegangshund ved grundige forberedelser. Groenendael er en ekstremt fintfølende hund og nøye planlagt dressur er derfor avgjørende. Disse hundene er svært energiske. Rasehunden trenger ekstremt mye av trim.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne rase kan ha en tendens til å leke-bite.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Kan oppholde seg i kaldere klima. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien. Har middels vandrelyst.

Gruppering av groenendael: Groenendael er godkjent i grupperingen til Fédération Cynologique Internationale. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». Fédération Cynologique Internationale merke for groenendael er 15 og den ble lagt til FCI registeret 2001-03-13. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «gjeterhunder». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «gjeterhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «gjeterhunder».

Helseproblem hos groenendael: Beklageligvis kan enkelte individer få dårlig helse. Rasehunden plages med epilepsi. Noen får problemer med øynene.

Rasehundens anatomi: Groenendael er en større rase. Hannene blir 61 til 66 centimeter høy. Hunnene er 56 til 61 centimeter høy. Hannene kan veie 29 til 34 kg. Hunnene er 27 til 32 kg. Rasehunden har store reiste ører. Beina er oftest noenlunde lange. Groenendael har en atletisk kroppstype. rasehunden har Array firkantet kroppsbygning. Halen er av normal lengde og hengende. Disse hundene har en lang snute. Pelsen på groenendael er langhåret.

Diverse info om rasehunden: Beregnet år å leve for en groenendael er 13 til 14 år. Antall valper i kullet er fra 6 til 10 valper. Rasehunden er noenlunde etterspurt og nokså lettvindt å finne i rubrikkannonser. Hunderasen har også andre navn, slik som Groenendael, Belgian Sheepdog, Belgian Shepherd Groenendael, Belgian Shepherd Dog, Chien de Berger Belge. Engelske rasenavn på rasehunden er Belgian Shepherd Dog.

Norsk rasestandard: Riktige detaljer kan leses i den formelle standard. Ta kontakt med mange kjennere eller av groenendael for mer informasjon.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en utbedret rasebeskrivelse av groenendael

Groenendael fotografier

Groenendael Groenendael Groenendael Groenendael Groenendael

Relaterte rasehunder

Her er et lite utvalg rasehunder som kan være av interesse hvis du liker groenendael:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Grand danois
Grand danois


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.