Laekenois

Laekenois

Skriv ny rasebeskrivelse

Laekenois er en briljant gjeterhund. Gjeterhunder har blitt trent til å adlyde verbale kommandoer såvel som plystring og kroppsspråk.

Laekenois kan benyttes som vakthund. De kan trenes opp til å skremme og eventuellt angripe inntrengere.

Laekenois ble skapt i Belgia.

Laekenois er en av de raser med høyest IQ. Dersom en slik hund ikke stimuleres mentalt kan den få problemer med å tilpasse seg.

Laekenois kan røyte vanlig. Den krever lite pelsstell.

Laekenois er voldsomt lettlært og ikke spesielt kinkig å trene. Denne hund kan passe som førstegangshund ved grundige forberedelser. Laekenois er en voldsomt følsom hund og nøye planlagt hundedressur er derfor vesentlig. Disse hundene er svært energiske. Hunderasen trenger mye av fysisk trening.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Valper av denne hund kan ha en tendens til å bite i lekesammenheng.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være voldsomt lekne dersom de blir oppmuntret til det. Har middels vandrelyst.

Laekenois gruppering: Laekenois er opptatt i registeret til F.C.I.. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». F.C.I. gjenkjenningsnummer for laekenois er 15 og den ble lagt til FCI registeret 2001-03-13. United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «gjeterhunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «gjeterhunder».

Helseproblemer hos laekenois: Dessverre kan noen hunder få redusert helse. Hunderasen plages med epilepsi. Noen får problemer med øynene.

Hundens bygning: Laekenois er en stor hund. Hannhundene er 61 til 66 cm høy. Tispene kan bli 56 til 61 cm høy. Hannhundene kan veie fra 25 til 29 kg. Tispene vil bli 25 til 29 kg. Hunden har medium stående ører. Føttene er typisk til en viss grad lange. Laekenois har en atletisk bygning. hunderasen har Array firkantet kroppsbygning. Halen er av vanlig lengde og hengende. Disse hunder har en lang snute. Pelsen på laekenois er strihåret.

Mer fakta om hunden: Predikert levealder for en laekenois er 12 til 14 år. Valpekullet er fra 6 til 10 valper. Hunden er typisk ikke så kinkig å oppdrive hos oppdrettere. Denne hund har også andre navn: Laekenois, Belgian Shepherd Laekenois, Belgian Shepherd Dog, Chien de Berger Belge. Kallenavn på engelsk på hunden er Belgian Laekenois.

Norsk rasebeskrivelse: Oppdaterte rasestandarder finner dere i den korrekte rasestandard. Kontakt noen bedrevitere og evt. oppdrettere av laekenois for hele sannheten.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en bedre rasepresentasjon av laekenois

Laekenois bilder

Laekenois Laekenois Laekenois

Beslektede raser

Listen under viser en liste med raser som ligner laekenois:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Sankt bernhardshund
Sankt bernhardshund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.