Malinois

Malinois

Skriv ny rasebeskrivelse

Malinois egner seg som politihund. Disse hundene egner seg til politioppgaver som går på å sikre offentlig orden. De beskytter offiseren og virker avskrekkende.

Malinois er en eminent gjeterhund. Til forskjell fra hyrdehunder som beskytter flokken med buskap vil gjeterhunder kunne flytte flokken.

Malinois kan benyttes som vakthund. De kan benyttes som angrepshunder og er i stand til å beskytte eier og eiendom.

Malinois ble avlet frem i Belgia.

Malinois er noen av de hunderaser med høyest intelligens. Dersom en slik hunderase ikke stimuleres mentalt kan den få utfordringer med å tilpasse seg.

Malinois kan røyte gjennomsnittlig. Den krever minimalt stell av pelsen.

Malinois er rikelig lettlært og ikke spesielt omfattende å dressere. Denne hunderase kan passe som førstegangshund ved grundige forberedelser. Malinois er en rikelig overfølsom hund og nøye planlagt trening og lydighet er derfor nødvendig. Disse hundene er svært energiske. Rasen trenger mye av fysisk fostring.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Enkelte individer av malinois kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter. Hunder av denne hunderase kan på valpestadiet ha en tendens til å tygge på alt den kommer over.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Kan oppholde seg i kaldere klima. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien. Har middels vandrelyst.

Gruppering: Malinois er inntatt i databasen til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber merke for malinois er 15 og den ble lagt til FCI registeret 2001-03-13. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «gjeterhunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «gjeterhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «gjeterhunder».

Helsetilstand hos malinois: Uheldigvis kan enkelte hunder få svekket helse.

Malinois fasong: Malinois er en stor hunderase. Hannhunder kan bli 61 til 66 centimeter høy. Tisper når en høyde på 56 til 61 centimeter høy. Hannhunder bruker å veie 29 til 34 kilogram. Tisper kan veie 25 til 29 kilogram. Malinois har store stående ører. Bena er vanligvis heller lange. Malinois har en atletisk kroppsanatomi. rasen har Array firkantet kroppsbygning. Halen er av gjennomsnittlig lengde og hengende. Disse hundene har en lang snute. Pelsen på malinois er kort.

Ekstra informasjon om malinois: Prognostisert alder for en malinois er 12 til 14 år. Kullet er fra 6 til 10 valper. Rasen er heller populær og nokså lett å lete frem på markedet. Malinois blir noen ganger omtalt som Malinois, Belgian Shepherd Malinois, Belgian Shepherd Dog, Chien de Berger Belge. Det engelske navnet på malinois er Belgian Malinois.

Rasens standarden: Eksakte rasebeskrivelser er tilgjengelig i den autentiske standard. Rådfør deg med erfarne hundeeksperter samt oppdrettere av malinois for korrekt info.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en forbedret rasebeskrivelse av malinois

Malinois foto

Malinois Malinois Malinois Malinois Malinois Malinois Malinois Malinois Malinois Malinois Malinois Malinois Malinois

Lignende hunderaser

Under vises en oversikt over hunderaser som ligner på malinois:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Shih Tzu
Shih Tzu


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.