Tervuren

Tervuren

Skriv ny rasebeskrivelse

Tervuren er en fremragende gjeterhund. Til forskjell fra hyrdehunder som beskytter flokken med buskap vil gjeterhunder kunne flytte flokken.

Tervuren kan benyttes som vakthund. De kan benyttes som angrepshunder og er i stand til å beskytte eier og eiendom.

Tervuren kommer fra Belgia.

Tervuren er en av de hunderaser med høyest IQ. Dersom en slik renraset hund ikke stimuleres mentalt kan den få utfordringer med å tilpasse seg.

Tervuren kan røyte middels. Disse dyrene kan kreve atskillig stell av pelsen.

Tervuren er meget lettlært og ikke spesielt tidkrevende å dressere. Denne renraset hund kan passe som førstegangshund ved grundige forberedelser. Tervuren er en meget fintfølende hund og nøye planlagt trening er derfor en nødvendighet. Disse hundene er svært energiske. Rasen trenger atskillig av trim.

Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne renraset hund kan ha en tendens til å tygge.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Kan oppholde seg i kaldere klima. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien.

Tervuren og kennelklubber: Tervuren er akseptert i databasen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». F.C.I. i.d. for tervuren er 15 og den ble lagt til FCI registeret 2001-03-13. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «gjeterhunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «gjeterhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «gjeterhunder».

Helseproblemer hos tervuren: Uheldigvis kan noen av disse hundene få alvorlige helseproblemer. Rasen plages med epilepsi. Noen får problemer med øynene.

Tervuren anatomi: Tervuren er en større renraset hund. Hannhundene blir 61 til 66 cm høy. Tispene kan bli 56 til 61 cm høy. Hannhundene er 29 til 34 kg i voksen alder. Tispene blir 27 til 32 kg i voksen alder. Tervuren har store stående ører. Bena er typisk ganske lange. Tervuren har en atletisk kroppstype. rasen har Array firkantet kroppsbygning. Halen er av middels lengde og hengende. Disse hunder har en lang snute. Pelsen på tervuren er langhåret.

Diverse informasjon om tervuren: Beregnet alder for en tervuren er 12 til 14 år. Kullet er fra 6 til 10 valper. Rasen er ganske attraktiv og nokså lett å finne på hundemarkedet. Tervuren er også kjent som Tervuren, Belgian Shepherd Tervuren, Belgian Shepherd Dog, Chien de Berger Belge. Det engelske kallenavnet på tervuren er Belgian Tervuren.

Rasestandard: Riktige norske standarder er gjengitt i hunderasens offisielle rapport om hunderasen. Bruk forskjellige hunde-eiere og avlere av tervuren får du går til anskaffelse av en slik hunderase.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en forbedret rasepresentasjon av tervuren

Tervuren foto

Tervuren Tervuren Tervuren Tervuren Tervuren Tervuren Tervuren Tervuren Tervuren Tervuren Tervuren

Beslektede hunderaser

Under har vi listet opp et utvalg hunderaser som kan minne om tervuren:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.