Bichon Frise

Bichon Frise

Skriv ny rasebeskrivelse

Bichon Frise er typiske selskapshunder.

Bichon Frise ble skapt i Belgia.

Bichon Frise er en enormt oppvakt renraset hund. Mental stimulering er en nødvendighet for trivselen.

Hunderasen er omtalt som en hypoallergenisk rase. Hunder som røyter mindre eller ikke i det hele tatt, eller som har samme pH som menneskehår vil som regel gi en mildere allergisk reaksjon, men allergikere kan aldri forvente å finne en hund som aldri vil skape allergiske reaksjoner. En positiv ting med bichon frise er at den ikke røyter så mye. Hunderasen krever vanlig med pelsstell.

Bichon Frise er ikke problematisk å trene, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne renraset hund. Hunderasen er hverken mer eller mindre sanselig enn andre raser. Disse hundene har vanlig med energi og overskudd i forhold til andre raser. Hunderasen krever forholdsvis lite utholdenhetstrening.

Hundene er generelt enormt mild av natur, og er på ingen måte aggressiv eller reservert mot fremmede mennesker. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Har ikke utpregede rovdyrinstinkter som vil medføre ekstraordinære problemer i forhold til hundehold.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien. Noen hunder av denne renraset hund kan ha vanskeligheter med å oppholde seg flere timer alene hjemme. Disse hundene kan bo i en leilighet.

Bichon Frise og kennelklubber: Bichon Frise er opptatt i registeret til F.C.I.. De er plassert i seksjon «bichon type» (9.1) i gruppen «selskapshunder». F.C.I. ID for bichon frise er 215 og den ble lagt til FCI registeret 1972-01-10. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «ikke-sportslige hunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «selskapshunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «ikke-sportslig».

Helseproblemer hos bichon frise: Dessverre kan noen få hunder få problemer med helsen. Katarakt er en sykdom som kan ramme bichon frise. Dette er en sykdom i øyet. Sykdommen krystalliserer linsen på øyet i varierende grad. Infeksjoner i øret er ordinært hos hunder generelt og også hos bichon frise. Hudsykdommer er ordinært blant hunder av alle slag og heller ikke denne hunderasen er skånet for dette. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens fysiske trekk: Bichon Frise er en liten renraset hund. Hannhundene er fra 23 til 30 cm høy. Tispene kan bli 23 til 28 cm høy. Hannhundene vil bli 3 til 5 kg i voksen alder. Tispene vil bli 3 til 5 kg i voksen alder. Hunden har medium hengende ører. Føttene er typisk passe korte. Bichon Frise har en passe vanlig bygd kropp. Halen er kort og hengende. Snutepartiet er passe kort. Pelsen på bichon frise er langhåret og sjeggete i ansiktet.

Annen fakta om hunden: Antatt levealder for en bichon frise er 15 til 19 år. Valpekullet er fra 1 til 6 valper. Hunderasen er ettertraktet og enkel å snuse opp i dyreannonser. Andre betegnelser på hunderasen er Bichon à poil frisé. Det engelske kallenavnet på hunden er Bichon Frise.

Norsk rasebeskrivelse: Nøyaktige norske standarder ligger i den originale beskrivelse av rasen. Hør på noen hunde-eiere og/eller kennelklubben av bichon frise for å bli opplyst.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en bedre rasepresentasjon av bichon frise

Bichon Frise bilder

Bichon Frise Bichon Frise Bichon Frise Bichon Frise Bichon Frise Bichon Frise Bichon Frise Bichon Frise

Beslektede raser

Her kan du se en liten oversikt med raser med likheter til bichon frise:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Newfoundlanshund
Newfoundlanshund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.