Blodhund

Blodhund

Skriv ny rasebeskrivelse

Blodhund egner seg som politihund. Dette er sporingshunder som kan nyttiggjøres i politiet til å spore gjenstander og mennesker.

Blodhund er en briljant jakthund. Sporhunder er jakthunder som hovedsaklig benytter luktesansen når de er med på jakt. En sporhund assisterer jegeren med å spore opp byttet.

Disse hundene kan i enkelte tilfeller ha en tendens til å slagge atskillig.

Blodhund har dens opphav fra Belgia.

Blodhund er en av de mest fasinerende rasehunder. Hunder av alle raser har typisk ulik IQ, uten vanskeligheter.

Blodhund kan røyte moderat. Den krever beskjedent pleie av pelsen.

Blodhund passer kanskje best for erfarne, da den kan være kinkig å oppdra. Rasehunden er noe fintfølende i kontrast til mange andre rasehunder. Disse hundene har moderat med energi og overskudd i kontrast til andre rasehunder. Rasehunden krever moderat trim.

Hundene er generelt ekstremt lystbetont av natur, og er på ingen måte aggressiv eller reservert mot utenforstående. Normalt ikke aggressiv mot andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Enkelte individer av rasehunden kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Disse raser vil som regel hyle høylytt. Stamfaren gråulven hyler også, så det er kanskje ikke så rart. De kan utvise en trang til å utforske omgivelsene på egenhånd, og noen indivder av rasen må holdes i bånd for å unngå dette. De kan godt være hjemme alene hvis de vennes til det, men her er individuelle forskjeller av vesentlig større betydning.

Blodhund og kennelklubber: Blodhund er inbefattet i grupperingen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «sporhunder» (6.1) i gruppen «drivende hunder og sporhunder». F.C.I. symbol for blodhund er 84 og den ble lagt til FCI registeret 2001-03-13. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «støvere». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «sporhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «støvere».

Helseproblemer hos blodhund: Beklageligvis kan noen få vanskeligheter med helsen. Blodhund er en renraset hund som er plaget av hoftedysplasi. Hoftedysplasi kan i tillegg gi andre uheldige bivirkninger, slik som lidelse i ryggen. Øyelokk problemer kan oppstå. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng.

Rasehundens anatomi: Blodhund er en større renraset hund. Hannhundene blir 64 til 69 cm høy. Tispene kan bli 58 til 64 cm høy. Hannhundene kan veie 41 til 45 kg i voksen alder. Tispene kan veie fra 36 til 45 kg i voksen alder. Rasehunden har enorme hengende ører. Beina er typisk noenlunde lange. Blodhund har en massiv kroppstype. Halen er av moderat lengde og hengende. Den har en ganske moderat lengde på snuten. Pelsen på blodhund er kort.

Diverse info om rasehunden: Beregnet år å leve for en blodhund er 10 til 12 år. Antall valper i kullet er fra 8 til 15 valper. Rasehunden er noenlunde elsket og nokså lettvindt å finne hos oppdrettere. Hunderasen har også andre navn, slik som Chien de Saint-Hubert. Det engelske kallenavnet på rasehunden er Bloodhound.

Hunderase standard: Riktige norske standarder er gjengitt i den korrekte rasestandard. Les flere erfaringer fra flere hunde-eiere eller avlere av blodhund ettersom de vet mest om rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en utbedret rasepresentasjon av blodhund

Blodhund fotografier

Blodhund Blodhund Blodhund Blodhund Blodhund Blodhund Blodhund Blodhund Blodhund Blodhund Blodhund

Beslektede rasehunder

I listen under ser du en liste med rasehunder som kan minne om blodhund:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Australsk gjeterhund
Australsk gjeterhund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.