Bluetick Coonhound

Bluetick Coonhound

Skriv ny rasebeskrivelse

Bluetick Coonhound er en fortreffelig hunderase til jakt. Sporhunder er jakthunder som hovedsaklig benytter luktesansen når de er med på jakt. Sporhunder har utmerket luktesans.

Disse hundene kan i enkelte tilfeller ha en tendens til å sikle rikelig.

Bluetick Coonhound kommer opprinnelig fra USA.

Bluetick Coonhound er en veldig klok rase. Mental stimulering er avgjørende for trivselen.

Bluetick Coonhound kan røyte normal. Den krever beskjedent pleie av pelsen.

Bluetick Coonhound er verken mer eller mindre problemfylt å oppdra enn sammenlignbare raser. Rasehunden er hverken mer eller mindre sanselig enn andre rasehunder. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasehunden krever normal utholdenhetstrening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor fremmede, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan muligens være bra for eldre barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Disse raser vil gjerne ule som en ulv. De vil instinktivt lage lyd eller ule som en ulv, men dressur kan minimere problematisk adferd. De kan utvise en trang til å utforske omgivelsene på egenhånd, og noen indivder av rasen må holdes i bånd for å unngå dette.

Gruppering av bluetick coonhound: American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «diverse». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «sporhunder».

Helseproblem hos bluetick coonhound: Beklageligvis kan enkelte få problematisk helse.

Rasehundens fysiske trekk: Bluetick Coonhound er en stor rase. Hannene er fra 51 til 69 centimeter høy. Hunnene er 51 til 69 centimeter høy. Hannene blir så tung som 20 til 36 kg. Hunnene er 18 til 34 kg. Rasehunden har store hengende ører. Beina er oftest relativt lange. Bluetick Coonhound har en relativt vanlig bygd kropp. Halen er av normal lengde og hengende. Den har en ganske normal lengde på snuten. Pelsen på bluetick coonhound er kort.

Annen info om rasehunden: Antatt år å leve for en bluetick coonhound er 11 til 12 år. Rasehunden er oftest ikke så problemfylt å snuse opp til salgs.

Norsk rasestandard: Nøyaktige detaljer er skrevet i rasens offisielle rasespesifikasjon. Få erfaringer fra mange kjennere og hundedommere av bluetick coonhound fordi de vet mest om sine egne hunderaser.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en utbedret rasebeskrivelse av bluetick coonhound

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Border Collie
Border Collie


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.