Border Collie

Border Collie

Skriv ny rasebeskrivelse

Border Collie er en makeløs gjeterhund. Til forskjell fra hyrdehunder som beskytter flokken med buskap vil gjeterhunder kunne flytte flokken.

Border Collie kommer fra Storbritannia.

Border Collie er en av de hunderaser med høyest IQ. Dersom en slik renraset hund ikke stimuleres mentalt kan den få utfordringer med å tilpasse seg.

Border Collie kan røyte middels. Hunderasen krever middels med stell av pelsen.

Border Collie er voldsomt lettlært og ikke spesielt avansert å dressere. Denne renraset hund kan passe som førstegangshund ved grundige forberedelser. Border Collie er en voldsomt sanselig hund og nøye planlagt trening er derfor en nødvendighet. Disse hundene er svært energiske. Rasen trenger en masse av utholdenhetstrening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ikke-familiemedlemmer, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Noen eksemplarer av denne rasen kan ha en tendens til å være litt aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Enkelte individer av border collie kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter. Valper av denne renraset hund kan ha en tendens til å tygge.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Kan oppholde seg i kaldere klima. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien. De holder seg gjerne nær eieren og har ingen utpreget trang til å sette avgårde på egne ekspedisjoner. Noen hunder av denne renraset hund kan ha vanskeligheter med å oppholde seg flere timer alene hjemme.

Border Collie og kennelklubber: Border Collie er akseptert i databasen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». F.C.I. merke for border collie er 297. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «gjeterhunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «gjeterhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «gjeterhunder».

Helseproblemer hos border collie: Uheldigvis kan enkelte hunder få svekket helse. Border Collie er en renraset hund som har vanskeligheter med hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en av de mest studerte veterinærmedisinske forhold hos hunder. Denne rasen kan få en plage som heter PRA. Resultatet kan være at hunden blir blind. Dette er en plage som ikke kan behandles. Rasen plages med epilepsi. I noen tilfeller er det registrert døvhet hos denne renraset hund. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasen.

Border Collie fysiske trekk: Border Collie er en mellomstor renraset hund. Hannhundene er fra 48 til 56 cm høy. Tispene kan bli 46 til 53 cm høy. Hannhundene kan veie fra 14 til 20 kg i voksen alder. Tispene blir 12 til 19 kg i voksen alder. Border collie har alminnelige halvt hengende ører. Bena er typisk normalt lange. Border Collie har en til en viss grad vanlig bygd kropp. Halen er kort og hengende. Den har en ganske middels lengde på snuten. Pelsen på border collie er langhåret.

Annen informasjon om border collie: Antatt alder for en border collie er 12 til 15 år. Kullet er fra 4 til 8 valper. Rasen er attraktiv og lett å snuse opp i annonser.

Rasestandard: Nøyaktige norske standarder ligger i den autentiske beskrivelse av hunderasen. Snakk også med forskjellige hunde-eiere og evt. kennelklubben av border collie for mer info.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en forbedret rasepresentasjon av border collie

Border Collie foto

Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie

Beslektede hunderaser

Under vises en rekke hunderaser med likheter til border collie:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Miniature Schnauzer
Miniature Schnauzer


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.