Border Terrier

Border Terrier

Skriv ny rasebeskrivelse

Border Terrier er en mesterlig jakthund. Jaktterriere som border terrier benyttes til jakt over store deler av verden. De jakter mindre dyr som rev og kaniner.

Border Terrier kommer opprinnelig fra Storbritannia.

Border Terrier er noen av de rasehunder med høyest intelligens. Dersom en slik hunderase ikke stimuleres mentalt kan den få vanskeligheter med å tilpasse seg.

En positiv ting med border terrier er at den ikke røyter så mye. Hunderasen krever normal med pleie av pelsen.

Border Terrier er ikke innviklet å oppdra, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne hunderase. Rasehunden er hverken mer eller mindre sensibel enn andre rasehunder. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasehunden krever forholdsvis beskjedent trening.

Hundene er vanligvis lystbetont mot gjester. Normalt ikke aggressiv mot andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Enkelte individer av rasehunden kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter. Hunder av denne hunderase kan på valpestadiet ha en tendens til å leke-bite.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Kan oppholde seg i kaldere klima. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien. Har middels vandrelyst.

Border Terrier klassifisering: Border Terrier er godkjent i grupperingen til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «store og mellomstore terriere» (3.1) i gruppen «terriere». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber symbol for border terrier er 10 og den ble lagt til FCI registeret 1987-06-24. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «terriere». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «terriere». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «terriere».

Helsetilstand hos border terrier: Beklageligvis kan noen få vanskeligheter med helsen. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert lidelse blant eksemplarer av denne hunderase.

Rasehundens utseende: Border Terrier er en småvokst hunderase. Hannhunder når en høyde på 33 til 41 centimeter høy. Tisper når en høyde på 33 til 41 centimeter høy. Hannhunder bruker å veie 6 til 7 kilo. Tisper er 5 til 7 kilo. Rasehunden har mellomstore halveis stående ører. Beina er vanligvis normalt lange. Border Terrier har en heller vanlig kroppsbygning. Halen er rikelig kort og hengende. Snutepartiet er heller kort. Pelsen på border terrier er strihåret.

Andre info om rasehunden: Rasehunden er heller etterspurt og nokså lettvindt å finne i rubrikkannonser.

Norsk rasestandard: Korrekte standarder kan snuses opp på den offisielle standard. Ta kontakt med mange hundeeiere samt kenneler av border terrier for mer informasjon.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasebeskrivelse av border terrier

Border Terrier fotografier

Border Terrier Border Terrier Border Terrier Border Terrier Border Terrier Border Terrier Border Terrier

Lignende rasehunder

I listen under ser du et lite utvalg rasehunder med samme egenskaper som border terrier:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Mops
Mops


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.