Bouvier des Flanders

Bouvier des Flanders

Skriv ny rasebeskrivelse

Bouvier des Flanders er en ypperlig gjeterhund. Gjeterhunder har blitt trent til å adlyde verbale kommandoer såvel som plystring og kroppsspråk.

Bouvier des Flanders kan benyttes som vakthund. De kan trenes opp til å skremme og eventuellt angripe inntrengere.

Bouvier des Flanders ble skapt i Belgia.

Bouvier des Flanders er en rikelig oppvakt renraset hund. Mental stimulering er en nødvendighet for trivselen.

En positiv ting med bouvier des flanders er at den ikke røyter så mye. Hunderasen krever vanlig med pelsstell.

Bouvier des Flanders er verken mer eller mindre utfordrende å trene enn sammenlignbare raser. Bouvier des Flanders er en følsom hund og den er derfor lett mottagelig for hundedressur. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Hunderasen krever vanlig fysisk trening.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne renraset hund kan ha en tendens til å bite i lekesammenheng.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være rikelig lekne dersom de blir oppmuntret til det. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien.

Bouvier des Flanders og kennelklubber: Bouvier des Flanders er opptatt i registeret til F.C.I.. De er plassert i seksjon «kveghunder» (1.2) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». F.C.I. gjenkjenningsnummer for bouvier des flanders er 191 og den ble lagt til FCI registeret 2000-10-25. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «gjeterhunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «gjeterhunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «gjeterhunder».

Helseproblemer hos bouvier des flanders: Dessverre kan noen hunder få redusert helse. Bouvier des Flanders er en renraset hund som er plaget med hoftedysplasi. Blant de større raser er dessverre hoftedysplasi en vanlig sykdom. Katarakt er en sykdom som kan ramme bouvier des flanders. Dette er en sykdom i øyet. Sykdommen krystalliserer linsen på øyet i varierende grad. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Det kan være dødelig hos hunder. De kan få grønn stær. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert sykdom blant eksemplarer av denne renraset hund. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens bygning: Bouvier des Flanders er en stor renraset hund. Hannhundene er 58 til 71 cm høy. Tispene kan bli 56 til 69 cm høy. Hannhundene bruker å veie 34 til 41 kg i voksen alder. Tispene vil bli 27 til 36 kg i voksen alder. Hunden har store hengende ører. Føttene er typisk heller lange. Bouvier des Flanders har en heller vanlig bygning. Den har en ganske vanlig lengde på snuten. Pelsen på bouvier des flanders er strihåret.

Mer fakta om hunden: Predikert levealder for en bouvier des flanders er 10 til 12 år. Valpekullet er fra 5 til 10 valper. Hunden er typisk ikke så utfordrende å oppdrive for salg. Bouvier des Flanders blir noen ganger omtalt som Flanders Cattle Dog, Bouvier des Flandres, Vlaamse Koehond. Det engelske kallenavnet på hunden er Bouvier des Flanders.

Norsk rasebeskrivelse: Oppdaterte norske standarder er gjengitt i den virkelige rasebeskrivelse. Ring til noen hunde-eiere samt avlere av bouvier des flanders for å lære mer.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en bedre rasepresentasjon av bouvier des flanders

Bouvier des Flanders bilder

Bouvier des Flanders Bouvier des Flanders Bouvier des Flanders

Beslektede raser

Listen under viser andre raser som kan minne om bouvier des flanders:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Skotsk terrier
Skotsk terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.