Briard

Briard

Skriv ny rasebeskrivelse

Briard er en fantastisk gjeterhund. Gjeterhunder har blitt trent til å adlyde verbale kommandoer såvel som plystring og kroppsspråk.

Briard kan benyttes som vakthund. De kan trenes opp til å skremme og eventuellt angripe inntrengere.

Briard ble skapt i Frankrike.

Briard er en voldsomt smart hunderase. Mental stimulering er uunværlig for trivselen.

Briard kan røyte vanlig. Hunderasen krever vanlig med pelsstell.

Briard er ikke problematisk å trene, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne hunderase. Briard er en overfølsom hund og den er derfor lett mottagelig for hundedressur. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Hunderasen trenger en mengde av fysisk fostring.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Hunder av denne hunderase kan på valpestadiet ha en tendens til å bite i lekesammenheng.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være voldsomt lekne dersom de blir oppmuntret til det. De kan utvise en trang til å utforske omgivelsene på egenhånd, og noen indivder av rasen må holdes i bånd for å unngå dette.

Klassifikasjon: Briard er opptatt i registeret til FCI. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». FCI identifikasjon for briard er 113 og den ble lagt til FCI registeret 2008-11-04. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «gjeterhunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «gjeterhunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «gjeterhunder».

Helse hos briard: Dessverre kan noen få helseproblemer. Briard er en hunderase som har lidelser tilknyttet hoftedysplasi. Blant de større raser er dessverre hoftedysplasi en vanlig sykdom. Denne hunderasen kan få en sykdom som heter PRA. En slik sykdom kan medføre blindhet. Progressiv Retinal Atropi forårsaker progressive synstap. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Det kan være dødelig hos hunder.

Hundens fasong: Briard er en stor hunderase. Hanner kan bli 61 til 69 cm høy. Hunner blir 56 til 64 cm høy. Hanner kan veie fra 32 til 34 kg tung. Hunner vil bli 29 til 34 kg tung. Hunden har store hengende ører. Føttene er som regel til en viss grad lange. Briard har en til en viss grad vanlig kroppsanatomi. Halen er av vanlig lengde og hengende. Den har en ganske vanlig lengde på snuten. Pelsen på briard er langhåret.

Ekstra fakta om hunden: Prognostisert levealder for en briard er 10 til 12 år. Valpekullet er fra 8 til 10 valper. Hunderasen er til en viss grad ettertraktet og nokså enkel å lete frem i dyreannonser. Denne hunderase har også andre navn: Berger de Brie. Engelske rasenavn på hunden er Briard.

Norsk rasebeskrivelse: Eksakte hunderase beskrivelser er satt frem i den validerte beskrivelse av rasen. Hør på noen rasekjennere og evt. den norske raseklubben av briard for å bli opplyst.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en bedre rasepresentasjon av briard

Briard bilder

Briard Briard Briard Briard Briard Briard Briard Briard Briard

Tilsvarende raser

Under er en liten oversikt med raser som har likhetstrekk med briard:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Shetland Sheepdog
Shetland Sheepdog


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.