Breton

Breton

Skriv ny rasebeskrivelse

Breton er en førsteklasses jakthund. Spaniel hunder er vanligvis førsteklasses til jakt. De brukes på jakt til mindre villt, hovedsaklig fuglejakt.

Breton har sitt opphav fra Frankrike.

En positiv ting med breton er at den ikke røyter så mye. Hunderasen krever medium med pelsstell.

Breton er verken mer eller mindre vanskelig å trene enn sammenlignbare raser. Hunderasen trenger en mengde av trim.

Hundene er vanligvis hyggelig mot ukjente. Normalt ikke aggressiv mot andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig.

De kan bjeffe, men vanligvis bare av medium karakter.

Breton klassifisering: Breton er includert i registeret til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «kontinentale pointere» (7.1) i gruppen «stående fuglehunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber gjenkjenningsnummer for breton er 95 og den ble lagt til FCI registeret 2003-03-25. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «sportshunder».

Helsetilstand hos breton: De kan få grønn stær. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens anatomi: Breton er en mellomstor hunderase. Hannhunder blir 46 til 53 centimeter høy. Tisper når en høyde på 43 til 51 centimeter høy. Hannhunder blir 16 til 18 kilo. Tisper blir så tung som 14 til 18 kilo. Hunden har medium hengende ører. Føttene er vanligvis normalt lange. Breton har en relativt vanlig kroppstype. Halen er kort og hengende. Den har en ganske medium lengde på snuten. Pelsen på breton er halvlang.

Diverse fakta om hunden: Beregnet levealder for en breton er 10 til 12 år. Valpekullet er fra 1 til 11 valper. Hunderasen er populær og enkel å finne på salg. Denne hunderase blir også kallt Brittany, Epagneul Breton. Engelsk benevnelse på hunden er Brittany Spaniel.

Rasebeskrivelse: Riktige standarder kan snuses opp i denne rasens offisielle rasebeskrivelse. Ta en diskusjon med andre hundeeiere og kenneler av breton når du skal velge hunderase.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en bedre rasebeskrivelse av breton

Breton bilder

Breton Breton Breton Breton Breton Breton Breton Breton Breton

Lignende raser

Listen under viser noen raser med samme egenskaper som breton:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Puddel
Puddel


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.