Bullterrier

Bullterrier

Skriv ny rasebeskrivelse

Bullterrier har dessverre blitt benyttet i hundekamper som kamphund tidligere. Historikere antar at hundekamper har eksistert i nesten 15.000 år, siden begynnelsen av temmingen av hunden. Det er nå forbud mot hundekamper i de fleste land i verden.

Bullterrier har dens opphav fra England.

Bullterrier er en rikelig smart hunderase. Mental stimulering er uunværlig for trivselen.

Bullterrier kan røyte moderat. Den krever beskjedent pleie av pelsen.

Bullterrier er rikelig lettlært og ikke spesielt kinkig å oppdra. Denne hunderase kan passe som førstegangshund ved grundige forberedelser. Bullterrier er en rikelig fintfølende hund og nøye planlagt klikkertrening er derfor uunværlig. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasehunden trenger mye av trim.

Hundene er som regel velgjørende mot gjester. Enkelte individer av rasen kan fremstå som aggressiv mot andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Enkelte individer av rasehunden kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter. Hunder av denne hunderase kan på valpestadiet ha en tendens til å nippe med munnen i lek.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. De kan være rikelig lekne dersom de blir oppmuntret til det. De kan utvise en trang til å utforske omgivelsene på egenhånd, og noen indivder av rasen må holdes i bånd for å unngå dette. De kan godt være hjemme alene hvis de vennes til det, men her er individuelle forskjeller av vesentlig større betydning.

Klassifikasjon: Bullterrier er inbefattet i grupperingen til FCI. De er plassert i seksjon «bull-type terriere» (3.3) i gruppen «terriere». FCI I.D. for bullterrier er 11 og den ble lagt til FCI registeret 2008-11-04. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «terriere». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «terriere». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «terriere».

Helse hos bullterrier: Beklageligvis kan enkelte få problematisk helse. Problemer med huden er standard blant hunder av alle slag og heller ikke denne rasehunden er skånet for dette. I noen tilfeller er det registrert døvhet hos denne hunderase. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasehunden.

Rasehundens anatomi: Bullterrier er en passe stor hunderase. Hanner blir 51 til 61 cm høy. Hunner blir 51 til 61 cm høy. Hanner bruker å veie 20 til 36 kg tung. Hunner kan veie fra 20 til 36 kg tung. Rasehunden har et potensial til å bli overvektig ved feilernæring eller mangelfull trening. Rasehunden har mellomstore oppreiste ører. Beina er som regel heller korte. Bullterrier har en muskuløs kroppstype. Halen er kort og hengende. Den har en ganske moderat lengde på snuten. Pelsen på bullterrier er kort.

Diverse info om rasehunden: Beregnet år å leve for en bullterrier er 10 til 12 år. Antall valper i kullet er fra 1 til 9 valper. Rasehunden er som regel ikke så kinkig å finne hos oppdrettere. Bullterrier blir noen ganger omtalt som Standard Bull Terrier, English Standard Bull Terrier. Engelske rasenavn på rasehunden er Bull Terrier.

Hunderase standard: Riktige hunderase beskrivelser finnes på den virkelige rasestandard. Les flere erfaringer fra flere rasekjennere samt oppdrettere av bullterrier ettersom de vet mest om rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasepresentasjon av bullterrier

Bullterrier fotografier

Bullterrier Bullterrier Bullterrier Bullterrier Bullterrier Bullterrier Bullterrier Bullterrier Bullterrier Bullterrier Bullterrier Bullterrier Bullterrier Bullterrier Bullterrier

Tilsvarende rasehunder

Nedenfor er en liste med en liste med rasehunder relatert til bullterrier:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Pekingeser
Pekingeser


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.