Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake Bay Retriever

Skriv ny rasebeskrivelse

Chesapeake Bay Retriever er en fremragende jakt hund. Retrivere er såkalte apporterende hunder. De responderer godt til verbale kommandoer og lyder og håndsignaler.

Chesapeake Bay Retriever kan benyttes som vakthund. De kan trenes opp til å skremme og eventuellt angripe inntrengere.

Chesapeake Bay Retriever ble skapt i USA.

Chesapeake Bay Retriever er en voldsomt oppvakt renraset hund. Mental stimulering er en nødvendighet for trivselen.

Chesapeake Bay Retriever kan røyte vanlig. Den krever lite pelsstell.

Chesapeake Bay Retriever er ikke tidkrevende å trene, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne renraset hund. Hunderasen er hverken mer eller mindre overfølsom enn andre raser. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Hunderasen trenger atskillig av fysisk fostring.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Noen eksemplarer av denne rasen kan ha en tendens til å være litt aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne renraset hund kan ha en tendens til å bite i lekesammenheng.

De kan bjeffe, men typisk bare av vanlig karakter. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være voldsomt lekne dersom de blir oppmuntret til det. Har middels vandrelyst.

Chesapeake Bay Retriever og kennelklubber: Chesapeake Bay Retriever er opptatt i registeret til F.C.I.. De er plassert i seksjon «retrivere» (8.1) i gruppen «apporterende hunder». F.C.I. ID for chesapeake bay retriever er 263 og den ble lagt til FCI registeret 1995-02-14. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «sportshunder».

Helseproblemer hos chesapeake bay retriever: Dessverre kan noen få hunder få problemer med helsen. Chesapeake Bay Retriever er en renraset hund som lider av hoftedysplasi. Blant de større raser er dessverre hoftedysplasi en vanlig sykdom. Denne hunderasen kan få en sykdom som heter PRA. En slik sykdom kan medføre blindhet. Dette er en sykdom som ikke kan behandles. Katarakt er en sykdom som kan ramme chesapeake bay retriever. Dette er en sykdom i øyet. Sykdommen krystalliserer linsen på øyet i varierende grad. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens fasong: Chesapeake Bay Retriever er en stor renraset hund. Hannhundene kan bli 58 til 66 cm høy. Tispene kan bli 53 til 61 cm høy. Hannhundene kan veie fra 29 til 36 kg i voksen alder. Tispene vil bli 25 til 32 kg i voksen alder. Hunden har medium hengende ører. Føttene er typisk normalt lange. Chesapeake Bay Retriever har en muskuløs kroppsanatomi. Halen er kort og hengende. Den har en ganske vanlig lengde på snuten. Pelsen på chesapeake bay retriever er kort.

Ekstra fakta om hunden: Prognostisert levealder for en chesapeake bay retriever er 10 til 12 år. Hunderasen er ettertraktet og enkel å lete frem på hundemarkedet.

Norsk rasebeskrivelse: Eksakte norske standarder er gjengitt i hunderasens offisielle rapport om hunderasen. Slå av en prat med noen hunde-eiere og evt. avlere av chesapeake bay retriever ettersom man alltid vet mest om sine egne hunderaser.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en bedre rasepresentasjon av chesapeake bay retriever

Chesapeake Bay Retriever bilder

Chesapeake Bay Retriever Chesapeake Bay Retriever Chesapeake Bay Retriever

Beslektede raser

Her kan du se et utvalg raser som kan minne om chesapeake bay retriever:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Akita Inu
Akita Inu


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.