Chihuahua

Chihuahua

Skriv ny rasebeskrivelse

Chihuahua er typiske selskapshunder.

Chihuahua har dens opphav fra Mexico.

Denne rasehunden har moderat IQ i kontrast til andre rasehunder.

Chihuahua kan røyte moderat. Hunderasen krever moderat med pleie av pelsen.

Chihuahua er verken mer eller mindre utfordrende å oppdra enn sammenlignbare raser. Chihuahua er en veldig sensibel hund og nøye planlagt klikkertrening er derfor obligatorisk. Disse hundene har moderat med energi og overskudd i kontrast til andre rasehunder. Rasehunden krever forholdsvis beskjedent trening.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Noen eksemplarer av denne rasen kan ha en tendens til å være litt aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan muligens være bra for eldre barn. Har få uheldige predatorinstinkt i kontrast til andre rasehunder.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Disse hundene tåler ikke så bra intens kulde. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien. Noen hunder av denne rasehund kan ha vanskeligheter med å oppholde seg flere timer alene hjemme. De kan godt bo i en mindre leilighet.

Klassifisering: Chihuahua er inbefattet i grupperingen til FCI. De er plassert i seksjon «chihuahuen» (9.6) i gruppen «selskapshunder». FCI I.D. for chihuahua er 218 og den ble lagt til FCI registeret 2004-03-24. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «toy». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «selskapshunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «toy».

Helse hos chihuahua: Beklageligvis kan enkelte få problematisk helse. Noen får problemer med øynene. Problemer med tenner og tannkjøttet forekommer, men ikke veldig vanlig. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert lidelse blant eksemplarer av denne rasehund. Noen kan få luxating patella, en lidelse som går ut over knærne. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasehunden.

Rasehundens utseende: Chihuahua er en rasehund. Hanner når en høyde på 15 til 23 cm høy. Hunner blir 15 til 23 cm høy. Hanner blir så tung som 1 til 3 kilo. Hunner kan veie fra 1 til 3 kilo. Rasehunden har store oppreiste ører. Beina er som regel normalt lange. Chihuahua har en lett kroppsbygning. Halen er av moderat lengde og hengende. Snutepartiet er relativt kort. Pelsen på chihuahua er halvlang.

Andre info om rasehunden: Forventet år å leve for en chihuahua er 15 til 18 år. Rasehunden er elsket og lettvindt å finne for salg. Andre navn på denne rasehunden Chihuahueño, Smooth-haired Chihuahua, Long-haired Chihuahua, Chiwawa. Engelsk navn på rasehunden er Chihuahua.

Hunderase standard: Korrekte opplysninger er formulert i den presise rasebeskrivelse. Snakk med flere eiere og de som driver hundeoppdrett av chihuahua for edruelig informasjon.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasepresentasjon av chihuahua

Chihuahua fotografier

Chihuahua Chihuahua Chihuahua Chihuahua Chihuahua Chihuahua Chihuahua Chihuahua Chihuahua Chihuahua

Tilsvarende rasehunder

Nedenfor er en liste med andre rasehunder som har fellestrekk med chihuahua:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Australsk gjeterhund
Australsk gjeterhund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.