Chinook

Chinook

Skriv ny rasebeskrivelse

Chinook er en prima sledehund. Sledehunder av denne rasen er som skapt for brukshundoppgaver i polare og subpolare strøk.

Chinook er en nordlig rase (spisshunder). Chow Chow, Alaskan Malamute, Shiba Inu, Siberian Husky og Samoyed er eksempler på spisshund-raser.

Chinook ble avlet frem i USA.

Chinook er en voldsomt klok hund. Mental stimulering er av vesentlig betydning for trivselen.

Chinook kan røyte gjennomsnittlig. Den krever minimalt stell av pelsen.

Chinook er ikke omfattende å dressere, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne hund. Chinook er en sensibel hund og den er derfor lett mottagelig for trening og lydighet. Disse dyrene er ikke de mest energiske i hundeverdenen. Rasen krever gjennomsnittlig trening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ikke-familiemedlemmer, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Normalt ikke aggressiv mot andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Har ikke utpregede rovdyrinstinkter som vil medføre ekstraordinære problemer i forhold til hundehold.

Disse hundene bjeffer svært minimalt. Disse hundene kan håndtere vinter og kulde svært bra. De holder seg gjerne nær eieren og har ingen utpreget trang til å sette avgårde på egne ekspedisjoner.

Godkjente kennelklubber: United Kennel Club klassifiserer rasen som «nordlig raser».

Helseproblem hos chinook: Uheldigvis kan enkelte hunder få svekket helse. Chinook er en hund som sliter med hoftedysplasi. Det er spesiellt store og gigantstore raser som sliter med hoftedysplasi.

Chinook utseende: Chinook er en stor hund. Hannene når en høyde på 58 til 69 centimeter høy. Hunnene er 58 til 69 centimeter høy. Hannene kan veie fra 29 til 34 kilo tung når fullvokst. Hunnene kan veie 27 til 32 kilo tung når fullvokst. Chinook har store reiste ører. Bena er oftest til en viss grad lange. Chinook har en muskuløs kroppsbygning. Halen er kort og hengende. Den har en ganske gjennomsnittlig lengde på snuten. Pelsen på chinook er halvlang.

Andre informasjon om chinook: Forventet alder for en chinook er 10 til 15 år. Chinook kan tidvis være omfattende å finne på markedet. Denne hund har også andre navn: Hurricane Kodiac Bear. Amerikansk hunderasenavn på chinook er Chinook.

Rasens standarden: Korrekte norske rasestandarder finnes i den ekte standard. Rådfør deg med erfarne hundeeiere og evt. raseklubben av chinook for korrekt info.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en forbedret rasebeskrivelse av chinook

Chinook foto

Chinook Chinook Chinook Chinook Chinook

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Malteser
Malteser


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.