Collie

Collie

Skriv ny rasebeskrivelse

Collie er en briljant gjeterhund. Til forskjell fra hyrdehunder som beskytter flokken med buskap vil gjeterhunder kunne flytte flokken.

Collie kommer fra Storbritannia.

Collie er en veldig oppvakt renraset hund. Mental stimulering er en nødvendighet for trivselen.

Collie kan røyte middels. Hunderasen krever middels med stell av pelsen.

Collie er en overfølsom hund og den er derfor lett mottagelig for trening. Disse hundene har middels med energi og overskudd sammenlignet med andre hunderaser. Rasen trenger atskillig av fysisk fostring.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor fremmede, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter sammenlignet med andre hunderaser.

De kan bjeffe, men typisk bare av middels karakter. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være veldig lekne dersom de blir oppmuntret til det. De holder seg gjerne nær eieren og har ingen utpreget trang til å sette avgårde på egne ekspedisjoner.

Collie og kennelklubber: American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «gjeterhunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «gjeterhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «gjeterhunder».

Helseproblemer hos collie: Uheldigvis kan enkelte hunder få svekket helse. Denne rasen kan få en plage som heter PRA. Resultatet kan være at hunden blir blind. Dette er en plage som ikke kan behandles. Hudlidelser er vanlig blant hunder av alle slag og heller ikke denne rasen er skånet for dette. I noen tilfeller er det registrert døvhet hos denne renraset hund. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasen.

Collie fasong: Collie er en stor renraset hund. Hannhundene kan bli 61 til 66 cm høy. Tispene kan bli 56 til 61 cm høy. Hannhundene blir så tung som 27 til 34 kg i voksen alder. Tispene blir 23 til 29 kg i voksen alder. Collie har alminnelige halvt hengende ører. Bena er typisk normalt lange. Collie har en relativt vanlig kroppsanatomi. Halen er kort og hengende. Disse hunder har en lang snute. Pelsen på collie er langhåret.

Ekstra informasjon om collie: Prognostisert alder for en collie er 14 til 16 år. Rasen er attraktiv og lett å lete frem hos oppdrettere. Andre navn på denne rasen Rough collie, smooth collie. Det engelske kallenavnet på collie er Collie.

Rasestandard: Eksakte norske standarder er gjengitt i den korrekte rasestandard. Få noen råd fra forskjellige hunde-eiere og avlere av collie for å lære alt om rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en forbedret rasepresentasjon av collie

Collie foto

Collie Collie Collie Collie Collie Collie

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Skotsk terrier
Skotsk terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.