Curly-Coated Retriever

Curly-Coated Retriever

Skriv ny rasebeskrivelse

Curly-Coated Retriever er en makeløs jakthund. Retrivere er såkalte apporterende hunder. De responderer godt til verbale kommandoer og lyder og håndsignaler.

Curly-Coated Retriever ble skapt i England.

Curly-Coated Retriever er en svært oppvakt renraset hund. Mental stimulering er en nødvendighet for trivselen.

Curly-Coated Retriever kan røyte vanlig. Den krever lite pelsstell.

Curly-Coated Retriever er ikke avansert å trene, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne renraset hund. Hunderasen er hverken mer eller mindre fintfølende enn andre raser. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Hunderasen trenger en masse av trim.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ukjente, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Normalt ikke aggressiv mot andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne renraset hund kan ha en tendens til å bite i lekesammenheng.

De kan bjeffe, men typisk bare av vanlig karakter. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være svært lekne dersom de blir oppmuntret til det. Har middels vandrelyst.

Curly-Coated Retriever og kennelklubber: Curly-Coated Retriever er opptatt i registeret til F.C.I.. De er plassert i seksjon «retrivere» (8.1) i gruppen «apporterende hunder». F.C.I. gjenkjenningsnummer for curly-coated retriever er 110 og den ble lagt til FCI registeret 1999-01-22. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «sportshunder».

Helseproblemer hos curly-coated retriever: Dessverre kan noen hunder få redusert helse. Curly-Coated Retriever er en renraset hund som har vanskeligheter med hoftedysplasi. Blant de større raser er dessverre hoftedysplasi en vanlig sykdom. Denne hunderasen kan få en sykdom som heter PRA. En slik sykdom kan medføre blindhet. Dette er en sykdom som ikke kan behandles.

Hundens anatomi: Curly-Coated Retriever er en større renraset hund. Hannhundene blir 64 til 69 cm høy. Tispene kan bli 58 til 64 cm høy. Hannhundene blir 36 til 45 kg i voksen alder. Tispene vil bli 29 til 39 kg i voksen alder. Hunden har store hengende ører. Føttene er typisk normalt lange. Curly-Coated Retriever har en relativt vanlig kroppstype. Halen er av vanlig lengde og hengende. Den har en ganske vanlig lengde på snuten. Pelsen på curly-coated retriever er bølget.

Diverse fakta om hunden: Beregnet levealder for en curly-coated retriever er 8 til 12 år. Hunderasen er relativt ettertraktet og nokså enkel å finne i annonser.

Norsk rasebeskrivelse: Riktige norske standarder ligger i den autentiske beskrivelse av hunderasen. Få råd fra noen hunde-eiere og kennelklubben av curly-coated retriever fordi de er de virkelige ekspertene.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en bedre rasepresentasjon av curly-coated retriever

Beslektede raser

Listen under viser en rekke raser med likheter til curly-coated retriever:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Rottweiler
Rottweiler


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.