Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund

Skriv ny rasebeskrivelse

Tsjekkoslovakisk ulvehund er en ulvehund. Ulvehybrider der ulveblod inngår i en hund er forbudt å holde i Norge.

Tsjekkoslovakisk ulvehund kan benyttes som vakthund. Den kan angripe inntrengere og forsvare eieren og hans interesser dersom den blir trent opp til det.

Tsjekkoslovakisk ulvehund har dens opphav fra Tsjekkia.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder.

Disse hundene kan håndtere vinter og kulde svært bra.

Klassifisering: Tsjekkoslovakisk ulvehund er inbefattet i grupperingen til FCI. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». FCI symbol for tsjekkoslovakisk ulvehund er 332 og den ble lagt til FCI registeret 1999-09-03. United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «gjeterhunder».

Helse hos tsjekkoslovakisk ulvehund: Beklageligvis kan noen få vanskeligheter med helsen.

Rasehundens fasong: Tsjekkoslovakisk ulvehund er en stor rasehund. Hanner kan bli 66 til 74 cm høy. Hunner blir 61 til 71 cm høy. Hanner vil bli 24 til 32 kilo. Hunner kan veie fra 20 til 32 kilo. Rasehunden har store oppreiste ører. Beina er som regel passe lange. Tsjekkoslovakisk ulvehund har en passe vanlig kroppsanatomi. Halen er av moderat lengde og hengende. Den har en ganske moderat lengde på snuten. Pelsen på tsjekkoslovakisk ulvehund er halvlang. Tsjekkoslovakisk ulvehund et til forveksling lik på en måte på en ulv.

Ekstra info om rasehunden: Prognostisert år å leve for en tsjekkoslovakisk ulvehund er 12 til 16 år. Rasehunden er som regel ikke så kinkig å lete frem hos oppdrettere. Andre betegnelser på rasehunden er Ceskoslovenský Vlcak, Slovak Wolfdog, Czech Wolfdog, Ceskoslovensky Vlcak. Engelsk navn på rasehunden er Czechoslovakian Wolfdog.

Hunderase standard: Eksakte opplysninger kan dere lese på den virkelige rasestandard. Les flere erfaringer fra flere eiere og/eller kenneleiere av tsjekkoslovakisk ulvehund ettersom de vet mest om rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasepresentasjon av tsjekkoslovakisk ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund fotografier

Tsjekkoslovakisk ulvehund Tsjekkoslovakisk ulvehund Tsjekkoslovakisk ulvehund Tsjekkoslovakisk ulvehund Tsjekkoslovakisk ulvehund

Tilsvarende rasehunder

I listen under ser du en liste med rasehunder med samme bruksområde som tsjekkoslovakisk ulvehund:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Pyreneerhund
Pyreneerhund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.