Dachshund

Dachshund

Skriv ny rasebeskrivelse

Dachshund er en prima hunderase til jakt. Sporhunder er jakthunder som hovedsaklig benytter luktesansen når de er med på jakt. Sporhunder har utmerket luktesans.

Dachshund har sitt opphav fra Tyskland.

Denne hunderasen har medium intelligens i forhold til andre raser.

Dachshund kan røyte medium. Hunderasen krever medium med pelsstell.

Dachshund er verken mer eller mindre omfattende å trene enn sammenlignbare raser. Dachshund er en sanselig hund og den er derfor lett mottagelig for lydighetstrening. Disse hundene har medium med energi og overskudd i forhold til andre raser. Hunderasen krever medium utholdenhetstrening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor utenforstående, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Hundene kan muligens være bra for eldre barn. Enkelte individer av hunden kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Har middels vandrelyst. Disse hundene kan bo i en leilighet.

Gruppering av dachshund: Dachshund er includert i registeret til Fédération Cynologique Internationale. De er plassert i seksjon «dachshund» (4.1) i gruppen «dachshund». Fédération Cynologique Internationale ID for dachshund er 148 og den ble lagt til FCI registeret 2001-03-13. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «støvere». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «sporhunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «støvere».

Helseproblem hos dachshund: Dessverre kan noen få hunder få problemer med helsen. Hudsykdommer er utbredt blant hunder av alle slag og heller ikke denne hunderasen er skånet for dette. Noen får problemer med øynene. Problemer med ryggraden hos noen hunder. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert sykdom blant eksemplarer av denne rase. Diabetes kan forekomme hos rasen. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens fysiske trekk: Dachshund er en liten rase. Hannene er fra 36 til 46 centimeter høy. Hunnene er 36 til 46 centimeter høy. Hannene kan veie 4 til 9 kg. Hunnene blir så tung som 4 til 9 kg. Hunderasen har et potensial til å bli overvektig ved feilernæring eller mangelfull trening. Hunden har store hengende ører. Dachshund har en langstrakt bygd kropp. Halen er kort og høystillt. Disse hundene har en lang snute. Pelsen på dachshund er halvlang.

Annen fakta om hunden: Antatt levealder for en dachshund er 12 til 15 år. Hunderasen er populær og enkel å snuse opp på markedet. Hunderasen har også andre navn, slik som Standard Dachshund, Miniature Dachshund, Rabbit Dachshund. Engelske rasenavn på hunden er Dachshund.

Rasebeskrivelse: Nøyaktige detaljer kan leses i den ekte standard. Få flere erfaringer fra andre kjennere eller av dachshund da de vet det du trenger om hunderasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en bedre rasebeskrivelse av dachshund

Dachshund bilder

Dachshund Dachshund Dachshund Dachshund Dachshund Dachshund Dachshund Dachshund

Relaterte raser

Her kan du se en oversikt over raser som kan være av interesse hvis du liker dachshund:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Schipperke
Schipperke


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.