Dalmatiner

Dalmatiner

Skriv ny rasebeskrivelse

Dalmatiner kommer opprinnelig fra Kroatia.

Dalmatiner er en rikelig intelligent hunderase. Mental stimulering er nødvendig for trivselen.

Dalmatiner kan røyte normal. Hunderasen krever normal med pleie av pelsen.

Dalmatiner er verken mer eller mindre problemfylt å oppdra enn sammenlignbare raser. Dalmatiner er en fintfølende hund og den er derfor lett mottagelig for dressur. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasehunden trenger mye av trim.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor gjester, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan muligens være bra for eldre barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne hunderase kan ha en tendens til å leke-bite.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. De kan være rikelig lekne dersom de blir oppmuntret til det.

Gruppering: Dalmatiner er godkjent i grupperingen til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «relaterte raser» (6.3) i gruppen «drivende hunder og sporhunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber I.D. for dalmatiner er 153 og den ble lagt til FCI registeret 1999-04-14. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «ikke-sportslige hunder». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «selskapshunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «ikke-sportslig».

Helsetilstand hos dalmatiner: Beklageligvis kan enkelte få problematisk helse. Dalmatiner er en hunderase som har helseproblemer relatert til hoftedysplasi. Det er hoftedysplasi som er den vanligste årsaken til leddgikt i hoftene hos hunder. Problemer med huden er alminnelig blant hunder av alle slag og heller ikke denne rasehunden er skånet for dette. I noen tilfeller er det registrert døvhet hos denne hunderase. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasehunden.

Rasehundens anatomi: Dalmatiner er en større hunderase. Hannhunder blir 64 til 69 centimeter høy. Tisper når en høyde på 48 til 61 centimeter høy. Hannhunder bruker å veie 29 til 32 kilogram. Tisper er 20 til 29 kilogram. Rasehunden har mellomstore hengende ører. Beina er vanligvis heller lange. Dalmatiner har en heller vanlig kroppstype. Halen er kort og hengende. Den har en ganske normal lengde på snuten. Pelsen på dalmatiner er kort.

Diverse info om rasehunden: Beregnet år å leve for en dalmatiner er 10 til 12 år. Rasehunden er etterspurt og lettvindt å finne til salgs. Dalmatiner blir noen ganger omtalt som Dalmatinac, Carriage Dog, Spotted Coach Dog, Firehouse Dog, Plum Pudding Dog, Dal, Dally. Det engelske navnet på rasehunden er Dalmatian.

Norsk rasestandard: Riktige rasebeskrivelser er tilgjengelig på den originale rasespesifikasjon. Få erfaringer fra mange hundeeksperter samt oppdrettere av dalmatiner fordi de vet mest om sine egne hunderaser.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasebeskrivelse av dalmatiner

Dalmatiner fotografier

Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner Dalmatiner

Lignende rasehunder

Nedenfor er en liste med noen utvalgte rasehunder som ligner på dalmatiner:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Engelsk bulldog
Engelsk bulldog


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.