Dobermann

Dobermann

Skriv ny rasebeskrivelse

Dobermann egner seg som politihund. Disse hundene egner seg til politioppgaver som går på å sikre offentlig orden. De beskytter offiseren og virker avskrekkende.

Dobermann kan benyttes som vakthund. De kan trenes opp til å skremme og eventuellt angripe inntrengere.

Dobermann ble skapt i Tyskland.

Dobermann er en av de raser med høyest IQ. Dersom en slik hund ikke stimuleres mentalt kan den få problemer med å tilpasse seg.

Dobermann kan røyte vanlig. Den krever lite pelsstell.

Dobermann er verken mer eller mindre kinkig å trene enn sammenlignbare raser. Dobermann er en rikelig følsom hund og nøye planlagt hundedressur er derfor vesentlig. Disse hundene har vanlig med energi og overskudd i forhold til andre raser. Hunderasen krever vanlig fysisk trening.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Enkelte individer av rasen kan fremstå som aggressiv mot andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Enkelte individer av hunden kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter. Valper av denne hund kan ha en tendens til å bite i lekesammenheng.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Disse hundene tåler ikke så bra intens kulde. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien.

Dobermann gruppering: Dobermann er opptatt i registeret til F.C.I.. De er plassert i seksjon «pinscher- og schnauzer hunder» (2.1) i gruppen «pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder». F.C.I. ID for dobermann er 143 og den ble lagt til FCI registeret 1994-02-14. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «brukshunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «vakthunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «brukshunder».

Helseproblemer hos dobermann: Dessverre kan noen få hunder få problemer med helsen. Dobermann er en hund som er plaget av hoftedysplasi. Blant de større raser er dessverre hoftedysplasi en vanlig sykdom. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Det kan være dødelig hos hunder. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert sykdom blant eksemplarer av denne hund. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens bygning: Dobermann er en stor hund. Hannhundene er 66 til 71 cm høy. Tispene kan bli 61 til 66 cm høy. Hannhundene bruker å veie 32 til 40 kg. Tispene vil bli 30 til 36 kg. Hunden har medium hengende men ofte beskjærte ører. Føttene er typisk rikelig lange. Dobermann har en muskuløs bygning. Halen er av vanlig lengde og hengende. Disse hunder har en lang snute. Pelsen på dobermann er kort.

Mer fakta om hunden: Predikert levealder for en dobermann er 11 til 13 år. Hunderasen er ettertraktet og enkel å oppdrive hos oppdrettere. Dobermann blir noen ganger omtalt som Dobermann. Kallenavn på engelsk på hunden er Doberman Pinscher.

Norsk rasebeskrivelse: Oppdaterte rasestandarder er beskrevet i den korrekte rasestandard. Kontakt noen bedrevitere samt raseklubber av dobermann for hele sannheten.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en bedre rasepresentasjon av dobermann

Dobermann bilder

Dobermann Dobermann Dobermann Dobermann Dobermann Dobermann Dobermann Dobermann Dobermann Dobermann Dobermann

Beslektede raser

Her kan du se en liste med raser som du også kan være interessert i hvis du likte dobermann:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Miniature Pinscher
Miniature Pinscher


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.