Engelsk Setter

Engelsk Setter

Skriv ny rasebeskrivelse

Engelsk Setter er en alle tiders hunderase til jakt. Settere jakthunder lokaliserer byttet og viser jegeren hvor i lende det befinner seg. De blir for de meste benyttet for jakt på fugler.

Disse hundene kan i enkelte tilfeller ha en tendens til å sikle til alt overmål.

Engelsk Setter kommer opprinnelig fra England.

Denne rasehunden har normal intelligens i kontrast til andre rasehunder.

Engelsk Setter kan røyte normal. Hunderasen krever normal med pleie av pelsen.

Engelsk Setter er verken mer eller mindre komplisert å oppdra enn sammenlignbare raser. Rasehunden er hverken mer eller mindre sanselig enn andre rasehunder. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasehunden trenger til alt overmål av utholdenhetstrening.

Hundene er vanligvis lystbetont mot ukjente mennesker. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter i kontrast til andre rasehunder.

De kan bjeffe, men vanligvis bare av normal karakter. Kan oppholde seg i kaldere klima.

Gruppering: Engelsk Setter er godkjent i grupperingen til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «britiske og iriske pointere og settere» (7.2) i gruppen «stående fuglehunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber symbol for engelsk setter er 2 og den ble lagt til FCI registeret 1987-06-24. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «sportshunder».

Helsetilstand hos engelsk setter: Beklageligvis kan noen få vanskeligheter med helsen. Engelsk Setter er en hunderase som har problemer med hoftedysplasi. Det er hoftedysplasi som er den vanligste årsaken til leddgikt i hoftene hos hunder.

Rasehundens fysiske trekk: Engelsk Setter er en stor hunderase. Hannhunder er fra 61 til 69 centimeter høy. Tisper når en høyde på 58 til 66 centimeter høy. Hannhunder er 25 til 36 kilogram. Tisper er 18 til 32 kilogram. Rasehunden har store hengende ører. Beina er vanligvis normalt lange. Engelsk Setter har en ganske vanlig bygd kropp. Halen er av normal lengde og hengende. Den har en ganske normal lengde på snuten. Pelsen på engelsk setter er halvlang.

Annen info om rasehunden: Antatt år å leve for en engelsk setter er 10 til 12 år. Rasehunden er ganske etterspurt og nokså lettvindt å snuse opp i salgsannonser.

Norsk rasestandard: Nøyaktige rasebeskrivelser finnes tilgjengelig i den offisielle hunderase beskrivelse. Prat litt med mange hundeeksperter og den offisielle raseklubben av engelsk setter fordi de vet bedre enn oss.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasebeskrivelse av engelsk setter

Engelsk Setter fotografier

Engelsk Setter Engelsk Setter Engelsk Setter Engelsk Setter Engelsk Setter Engelsk Setter Engelsk Setter Engelsk Setter Engelsk Setter

Lignende rasehunder

I listen under ser du flere rasehunder som du kanskje liker hvis du likte engelsk setter:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Shih Tzu
Shih Tzu


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.