Finsk spisshund

Finsk spisshund

Skriv ny rasebeskrivelse

Finsk spisshund er en nordlig rase (spisshunder). Spisshunder kalles også noen ganger for spits.

Finsk spisshund har dens opphav fra Finland.

Finsk spisshund er en enormt oppvakt hund. Mental stimulering er vesentlig for trivselen.

Finsk spisshund kan røyte moderat. Hunderasen krever moderat med pleie av pelsen.

Finsk spisshund passer kanskje best for erfarne, da den kan være problematisk å oppdra. Finsk spisshund er en sanselig hund og den er derfor lett mottagelig for klikkertrening. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasehunden trenger omfattende av utholdenhetstrening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor fremmede mennesker, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Noen eksemplarer av denne rasen kan ha en tendens til å være litt aggressiv ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Enkelte individer av rasehunden kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Disse hundene kan håndtere vinter og kulde svært bra. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien.

Finsk spisshund gruppering: Finsk spisshund er inbefattet i grupperingen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «nordiske jakthunder» (5.2) i gruppen «spisshunder». F.C.I. merke for finsk spisshund er 49 og den ble lagt til FCI registeret 1999-03-12. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «ikke-sportslige hunder». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «nordlig raser». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «støvere».

Helseproblemer hos finsk spisshund: Beklageligvis kan enkelte individer få dårlig helse. Finsk spisshund er en hund som har lidelser tilknyttet hoftedysplasi. Hoftedysplasi kan i tillegg gi andre uheldige bivirkninger, slik som lidelse i ryggen. Denne rasehunden kan få en lidelse som heter PRA. Hunder som lider av denne lidelse kan bli blinde. Dette er en lidelse som ikke kan behandles.

Rasehundens fysiske trekk: Hannhundene er fra 38 til 51 cm høy. Tispene kan bli 38 til 51 cm høy. Hannhundene vil bli 14 til 16 kg. Tispene kan veie fra 14 til 16 kg. Pelsen på finsk spisshund er halvlang.

Annen info om rasehunden: Rasehunden er passe elsket og nokså lettvindt å snuse opp i dyreannonser. Andre betegnelser på rasehunden er Suomenpystykorva. Kallenavn på engelsk på rasehunden er Finnish Spitz.

Hunderase standard: Nøyaktige rasestandarder er beskrevet i den originale beskrivelse av rasen. Søk rød hos flere bedrevitere og/eller raseklubber av finsk spisshund for å bli klokere.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en utbedret rasepresentasjon av finsk spisshund

Beslektede rasehunder

Her er en liten oversikt med rasehunder som du også kan være interessert i hvis du likte finsk spisshund:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Boxer
Boxer


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.