Flat-Coated Retriever

Flat-Coated Retriever

Skriv ny rasebeskrivelse

Flat-Coated Retriever er en super jakthund. Retrivere er såkalte apporterende hunder. De hjelper jegeren med å finne og hente byttet.

Flat-Coated Retriever har sitt opphav fra England.

Flat-Coated Retriever er en ekstremt intelligent hunderase. Mental stimulering er nødvendig for trivselen.

Flat-Coated Retriever kan røyte medium. Hunderasen krever medium med pelsstell.

Flat-Coated Retriever er ekstremt lettlært og ikke spesielt problemfylt å trene. Denne hunderase kan passe som førstegangshund ved grundige forberedelser. Hunderasen er hverken mer eller mindre sensibel enn andre raser. Disse hundene er svært energiske. Hunderasen trenger til alt overmål av trening.

Hundene er generelt ekstremt hyggelig av natur, og er på ingen måte aggressiv eller reservert mot utenforstående. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Hunder av denne hunderase kan på valpestadiet ha en tendens til å nippe.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Kan oppholde seg i kaldere klima. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien. Har middels vandrelyst.

Gruppering: Flat-Coated Retriever er includert i registeret til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «retrivere» (8.1) i gruppen «apporterende hunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber gjenkjenningsnummer for flat-coated retriever er 121 og den ble lagt til FCI registeret 1988-09-08. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «vakthunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «sportshunder».

Helsetilstand hos flat-coated retriever: Dessverre kan noen hunder få redusert helse. Flat-Coated Retriever er en hunderase som har helseproblemer relatert til hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en unormal dannelse av hoftevevet som kan medføre lammelse og smertefull leddgikt. Denne hunderasen kan få en sykdom som heter PRA. En slik sykdom kan medføre blindhet. PRA er en gruppe genetiske sykdommer som kan forekomme hos enkelte raser. Problemer med tenner og tannkjøttet forekommer, men ikke ekstremt vanlig. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens utseende: Flat-Coated Retriever er en stor hunderase. Hannhunder når en høyde på 56 til 58 centimeter høy. Tisper når en høyde på 56 til 58 centimeter høy. Hannhunder kan veie 27 til 32 kilogram. Tisper blir så tung som 27 til 32 kilogram. Hunden har medium hengende ører. Føttene er vanligvis normalt lange. Flat-Coated Retriever har en noenlunde vanlig kroppsbygning. Halen er kort og hengende. Den har en ganske medium lengde på snuten. Pelsen på flat-coated retriever er halvlang.

Andre fakta om hunden: Forventet levealder for en flat-coated retriever er 9 til 11 år. Hunderasen er noenlunde populær og nokså enkel å finne til salgs. Hunderasen har også andre navn, slik som Flatcoated, Flatcoat Retriever, Turbo Retriever, Flatcoat. Det engelske navnet på hunden er Flat-Coated Retriever.

Rasebeskrivelse: Korrekte rasebeskrivelser finnes tilgjengelig på den originale rasespesifikasjon. Søk eksperthjelp fra andre hundeeksperter eller den offisielle raseklubben av flat-coated retriever før du kjøper hund.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en bedre rasebeskrivelse av flat-coated retriever

Flat-Coated Retriever bilder

Flat-Coated Retriever Flat-Coated Retriever Flat-Coated Retriever Flat-Coated Retriever Flat-Coated Retriever Flat-Coated Retriever Flat-Coated Retriever Flat-Coated Retriever Flat-Coated Retriever Flat-Coated Retriever Flat-Coated Retriever

Lignende raser

Listen under viser noen utvalgte raser som du kanskje liker hvis du likte flat-coated retriever:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Sankt bernhardshund
Sankt bernhardshund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.