Schäferhund

Schäferhund

Skriv ny rasebeskrivelse

Schäferhund egner seg som politihund. Disse hundene egner seg til politioppgaver som går på å sikre offentlig orden. De beskytter offiseren og virker avskrekkende.

Schäferhund er en strålende gjeterhund. Til forskjell fra hyrdehunder som beskytter flokken med buskap vil gjeterhunder kunne flytte flokken.

Schäferhund kan benyttes som vakthund. De kan benyttes som angrepshunder og er i stand til å beskytte eier og eiendom.

Schäferhund kommer fra Tyskland.

Schäferhund er en av de hunderaser med høyest IQ. Dersom en slik renraset hund ikke stimuleres mentalt kan den få utfordringer med å tilpasse seg.

Schäferhund røyter meget mye i følge noen kilder. Hunderasen krever middels med stell av pelsen.

Schäferhund er meget lettlært og ikke spesielt problematisk å dressere. Denne renraset hund kan passe som førstegangshund ved grundige forberedelser. Schäferhund er en meget overfølsom hund og nøye planlagt trening er derfor en nødvendighet. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasen trenger en masse av fysisk fostring.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ukjente mennesker, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Normalt ikke aggressiv mot andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Enkelte individer av schäferhund kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter. Hunder av denne renraset hund kan på valpestadiet ha en tendens til å tygge.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være meget lekne dersom de blir oppmuntret til det. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien.

Schäferhund og kennelklubber: Schäferhund er akseptert i databasen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». F.C.I. merke for schäferhund er 166 og den ble lagt til FCI registeret 1991-03-23. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «gjeterhunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «gjeterhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «gjeterhunder».

Helseproblemer hos schäferhund: Uheldigvis kan enkelte hunder få svekket helse. Schäferhund er en renraset hund som har lidelser tilknyttet hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en av de mest studerte veterinærmedisinske forhold hos hunder. Hudlidelser er vanlig blant hunder av alle slag og heller ikke denne rasen er skånet for dette. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Noen får problemer med øynene. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasen.

Schäferhund fasong: Schäferhund er en stor renraset hund. Hannhundene kan bli 61 til 66 cm høy. Tispene kan bli 56 til 61 cm høy. Hannhundene er 35 til 39 kg i voksen alder. Tispene blir 35 til 39 kg i voksen alder. Schäferhund har store stående ører. Bena er typisk ganske lange. Schäferhund har en muskuløs kroppsanatomi. Halen er av middels lengde og hengende. Disse hunder har en lang snute. Pelsen på schäferhund er halvlang.

Ekstra informasjon om schäferhund: Prognostisert alder for en schäferhund er 12 til 13 år. Rasen er attraktiv og lett å lete frem i dyreannonser. Schäferhund er også kjent som Deutscher Schäferhund, Schäferhund. Det engelske kallenavnet på schäferhund er German Shepherd Dog.

Rasestandard: Eksakte norske standarder ligger i den originale beskrivelse av rasen. Hent inn tips fra forskjellige hunde-eiere og kennelklubben av schäferhund ettersom de er eksperter på rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en forbedret rasepresentasjon av schäferhund

Schäferhund foto

Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund Schäferhund

Beslektede hunderaser

Under vises en liten oversikt med hunderaser med likheter til schäferhund:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
West Highland White Terrier
West Highland White Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.