Tysk korthåret pointer

Tysk korthåret pointer

Skriv ny rasebeskrivelse

Tysk korthåret pointer er en super hunderase til jakt. Pointere er super jakthunder. De lokaliserer småvillt og peker (med sitt kroppsspråk) retningen til jegeren.

Tysk korthåret pointer kommer opprinnelig fra Tyskland.

Tysk korthåret pointer er en enormt intelligent hunderase. Mental stimulering er viktig for trivselen.

Tysk korthåret pointer kan røyte normal. Den krever beskjedent pleie av pelsen.

Tysk korthåret pointer er ikke problemfylt å oppdra, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne hunderase. Rasehunden er hverken mer eller mindre sanselig enn andre rasehunder. Disse hundene er svært energiske. Rasehunden trenger en mengde av utholdenhetstrening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor fremmede mennesker, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold.

De kan bjeffe, men vanligvis bare av normal karakter. Ekstrem kulde er ikke det optimale for disse hundene. De kan være enormt lekne dersom de blir oppmuntret til det.

Tysk korthåret pointer klassifisering: Tysk korthåret pointer er godkjent i grupperingen til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «kontinentale pointere» (7.1) i gruppen «stående fuglehunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber symbol for tysk korthåret pointer er 119 og den ble lagt til FCI registeret 2000-10-25. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «sportshunder».

Helsetilstand hos tysk korthåret pointer: Beklageligvis kan noen få vanskeligheter med helsen. Tysk korthåret pointer er en hunderase som har helseproblemer relatert til hoftedysplasi. Det er hoftedysplasi som er den vanligste årsaken til leddgikt i hoftene hos hunder. Katarakt er en lidelse som kan ramme tysk korthåret pointer. Dette er en lidelse i øyet. Øyesykdommen vil som regel redusere synsevnen hos hunder. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasehunden.

Rasehundens fysiske trekk: Hannhunder er fra 58 til 64 centimeter høy. Tisper når en høyde på 53 til 61 centimeter høy. Hannhunder vil bli 25 til 32 kilo. Tisper er 20 til 27 kilo. Pelsen på tysk korthåret pointer er kort.

Annen info om rasehunden: Rasehunden er etterspurt og lettvindt å snuse opp til salgs. Andre betegnelser på rasehunden er Deutsch Kurzhaar, German Short-haired Pointing Dog. Engelsk benevnelse på rasehunden er German Shorthaired Pointer.

Norsk rasestandard: Nøyaktige standarder kan snuses opp på den originale rasespesifikasjon. Få erfaringer fra mange hundeeiere og/eller kenneler av tysk korthåret pointer fordi de vet mest om sine egne hunderaser.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasebeskrivelse av tysk korthåret pointer

Lignende rasehunder

I listen under ser du noen utvalgte rasehunder med samme egenskaper som tysk korthåret pointer:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Pyreneerhund
Pyreneerhund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.