Strihåret pointer

Strihåret pointer

Skriv ny rasebeskrivelse

Strihåret pointer kan benyttes som vakthund. De kan benyttes som angrepshunder og er i stand til å beskytte eier og eiendom.

Strihåret pointer kommer fra Tyskland.

Strihåret pointer er en svært smart hunderase. Mental stimulering er uunværlig for trivselen.

Strihåret pointer er ikke avansert å dressere, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne hunderase. Rasen er hverken mer eller mindre sanselig enn andre hunderaser. Disse hundene er svært energiske.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ukjente, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Noen eksemplarer av denne rasen kan ha en tendens til å være litt aggressiv ovenfor andre hunder. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold.

De kan bjeffe, men som regel bare av middels karakter. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være svært lekne dersom de blir oppmuntret til det.

Klassifikasjon: Strihåret pointer er akseptert i databasen til FCI. De er plassert i seksjon «kontinentale pointere» (7.1) i gruppen «stående fuglehunder». FCI nummer for strihåret pointer er 98 og den ble lagt til FCI registeret 2000-10-25. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «geværhunder».

Helse hos strihåret pointer: Uheldigvis kan enkelte få svak helse. Strihåret pointer er en hunderase som har vanskeligheter med hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en av de mest studerte veterinærmedisinske forhold hos hunder.

Strihåret pointer fysiske trekk: Strihåret pointer er en stor hunderase. Hanner er fra 61 til 66 cm høy. Hunner blir 51 til 56 cm høy. Hanner blir 27 til 32 kg tung. Hunner blir 27 til 32 kg tung. Strihåret pointer har store hengende ører. Bena er som regel relativt lange. Strihåret pointer har en relativt vanlig bygd kropp. Halen er kort og hengende. Den har en ganske middels lengde på snuten. Pelsen på strihåret pointer er strihåret.

Annen informasjon om strihåret pointer: Antatt alder for en strihåret pointer er 12 til 14 år. Rasen er relativt attraktiv og nokså lett å snuse opp i annonser. Denne hunderase blir også kallt German Wire-haired Pointing Dog, Deutsch Drahthaar. Engelske rasenavn på strihåret pointer er German Wirehaired Pointer.

Rasestandard: Nøyaktige hunderase beskrivelser finnes i kennelklubbens offisielle beskrivelse av hunderasen. Snakk også med forskjellige rasekjennere og oppdrettere av strihåret pointer for mer info.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en forbedret rasepresentasjon av strihåret pointer

Tilsvarende hunderaser

Her ser du en rekke hunderaser relatert til strihåret pointer:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Boxer
Boxer


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.