Riesenschnauzer

Riesenschnauzer

Skriv ny rasebeskrivelse

Riesenschnauzer egner seg som politihund. Disse hundene egner seg til politioppgaver som går på å sikre offentlig orden. De beskytter offiseren og virker avskrekkende.

Riesenschnauzer kan benyttes som vakthund. De kan trenes opp til å skremme og eventuellt angripe inntrengere.

Riesenschnauzer ble skapt i Tyskland.

Riesenschnauzer er en enormt oppvakt renraset hund. Mental stimulering er en nødvendighet for trivselen.

En positiv ting med riesenschnauzer er at den ikke røyter så mye. Hunderasen krever vanlig med pelsstell.

Riesenschnauzer passer kanskje best for erfarne, da den kan være kinkig å trene. Riesenschnauzer er en sensibel hund og den er derfor lett mottagelig for hundedressur. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Hunderasen trenger atskillig av trening.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Enkelte individer av rasen kan fremstå som aggressiv mot andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne renraset hund kan ha en tendens til å bite i lekesammenheng.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Riesenschnauzer trives ikke nødvendigvis så bra i sterk varme. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være enormt lekne dersom de blir oppmuntret til det. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien.

Riesenschnauzer og kennelklubber: Riesenschnauzer er opptatt i registeret til F.C.I.. De er plassert i seksjon «pinscher- og schnauzer hunder» (2.1) i gruppen «pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder». F.C.I. gjenkjenningsnummer for riesenschnauzer er 181 og den ble lagt til FCI registeret 2007-03-06. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «brukshunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «vakthunder».

Helseproblemer hos riesenschnauzer: Dessverre kan noen hunder få redusert helse. Riesenschnauzer er en renraset hund som er plaget av hoftedysplasi. Blant de større raser er dessverre hoftedysplasi en vanlig sykdom.

Hundens utseende: Riesenschnauzer er en stor renraset hund. Hannhundene når en høyde på 64 til 71 cm høy. Tispene kan bli 58 til 66 cm høy. Hannhundene vil bli 36 til 45 kg i voksen alder. Tispene vil bli 27 til 36 kg i voksen alder. Hunden har medium stående ører. Føttene er typisk passe lange. Riesenschnauzer har en muskuløs kroppsbygning. Den har en ganske vanlig lengde på snuten. Pelsen på riesenschnauzer er strihåret og sjeggete i ansiktet.

Andre fakta om hunden: Forventet levealder for en riesenschnauzer er 12 til 15 år. Hunderasen er passe ettertraktet og nokså enkel å finne hos oppdrettere. Andre betegnelser på hunderasen er Riesenschnauzer. Det engelske kallenavnet på hunden er Giant Schnauzer.

Norsk rasebeskrivelse: Korrekte norske standarder er gjengitt i den korrekte rasestandard. Kontakt noen hunde-eiere og/eller avlere av riesenschnauzer for hele sannheten.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en bedre rasepresentasjon av riesenschnauzer

Riesenschnauzer bilder

Riesenschnauzer Riesenschnauzer Riesenschnauzer Riesenschnauzer Riesenschnauzer Riesenschnauzer Riesenschnauzer Riesenschnauzer Riesenschnauzer Riesenschnauzer Riesenschnauzer

Beslektede raser

Listen under viser en liste med raser som kan minne om riesenschnauzer:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Australsk gjeterhund
Australsk gjeterhund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.