Golden Retriever

Golden Retriever

Skriv ny rasebeskrivelse

Golden Retriever er en fantastisk hund til jakt. Retrivere er såkalte apporterende hunder. De responderer godt til verbale kommandoer og lyder og håndsignaler.

Golden Retriever har dens opphav fra Storbritannia.

Golden Retriever er de rasehunder med høyest IQ. Dersom en slik rasehund ikke stimuleres mentalt kan den få vanskeligheter med å tilpasse seg.

Golden Retriever røyter voldsomt mye i følge noen kilder. Rasehunden er kanskje ikke det beste valget for allergikere. Hunderasen krever moderat med pleie av pelsen.

Golden Retriever er voldsomt lettlært og ikke spesielt problematisk å oppdra. Denne rasehund kan passe som førstegangshund ved grundige forberedelser. Golden Retriever er en følsom hund og den er derfor lett mottagelig for klikkertrening. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasehunden trenger plenty av fysisk trening.

Hundene er generelt voldsomt lystbetont av natur, og er på ingen måte aggressiv eller reservert mot ikke-familiemedlemmer. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter i kontrast til andre rasehunder. Hunder av denne rasehund kan på valpestadiet ha en tendens til å nippe med munnen i lek.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være voldsomt lekne dersom de blir oppmuntret til det. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien.

Klassifisering: Golden Retriever er inbefattet i grupperingen til FCI. De er plassert i seksjon «retrivere» (8.1) i gruppen «apporterende hunder». FCI symbol for golden retriever er 111 og den ble lagt til FCI registeret 1987-06-24. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «sportshunder».

Helse hos golden retriever: Beklageligvis kan noen få vanskeligheter med helsen. Golden Retriever er en rasehund som har lidelser tilknyttet hoftedysplasi. Hoftedysplasi kan i tillegg gi andre uheldige bivirkninger, slik som lidelse i ryggen. Denne rasehunden kan få en lidelse som heter PRA. Hunder som lider av denne lidelse kan bli blinde. Progressiv Retinal Atropi forårsaker progressive synstap. Katarakt er en lidelse som kan ramme golden retriever. Dette er en lidelse i øyet. Øyesykdommen vil som regel redusere synsevnen hos hunder. Hudrelaterte problemer er standard blant hunder av alle slag og heller ikke denne rasehunden er skånet for dette. Rasehunden plages med epilepsi. Noen får problemer med øynene. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert lidelse blant eksemplarer av denne rasehund. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasehunden.

Rasehundens bygning: Golden Retriever er en stor rasehund. Hanner er 58 til 61 cm høy. Hunner blir 56 til 58 cm høy. Hanner kan veie fra 29 til 34 kilo. Hunner kan veie fra 25 til 29 kilo. Rasehunden har mellomstore hengende ører. Beina er som regel normalt lange. Golden Retriever har en til en viss grad vanlig bygning. Halen er kort og hengende. Den har en ganske moderat lengde på snuten. Pelsen på golden retriever er halvlang.

Mer info om rasehunden: Predikert år å leve for en golden retriever er 10 til 12 år. Prisen på en golden retriever rasehund er omtrent 10200 kroner. Hunder til salgs kan ha forskjellig pris på ulike steder, pga. ulik etterspørsel i markedet. Rasehunden er elsket og lettvindt å oppdrive i dyreannonser.

Hunderase standard: Oppdaterte opplysninger er formulert i den validerte beskrivelse av rasen. Søk rød hos flere eiere og evt. de som driver hundeoppdrett av golden retriever for å bli klokere.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasepresentasjon av golden retriever

Golden Retriever fotografier

Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever Golden Retriever

Tilsvarende rasehunder

I listen under ser du en liten oversikt med rasehunder som har fellestrekk med golden retriever:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Newfoundlanshund
Newfoundlanshund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.