Gordon Setter

Gordon Setter

Skriv ny rasebeskrivelse

Gordon Setter er en fortreffelig jakt hund. Settere jakthunder lokaliserer byttet og viser jegeren hvor i lende det befinner seg. De blir for de meste benyttet for jakt på fugler.

Gordon Setter har sitt opphav fra Skottland.

Denne hunderasen har medium intelligens i forhold til andre raser.

Gordon Setter kan røyte medium. Hunderasen krever medium med pelsstell.

Gordon Setter er ikke problemfylt å trene, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne rase. Hunderasen er hverken mer eller mindre overfølsom enn andre raser. Disse hundene er svært energiske. Hunderasen trenger rikelig av fysisk fostring.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor gjester, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter i forhold til andre raser.

De kan bjeffe, men oftest bare av medium karakter. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være rikelig lekne dersom de blir oppmuntret til det.

Gruppering av gordon setter: Gordon Setter er includert i registeret til Fédération Cynologique Internationale. De er plassert i seksjon «kontinentale pointere» (7.1) i gruppen «stående fuglehunder». Fédération Cynologique Internationale ID for gordon setter er 6 og den ble lagt til FCI registeret 1987-06-14. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «sportshunder».

Helseproblem hos gordon setter: Dessverre kan noen få hunder få problemer med helsen. Gordon Setter er en rase som har helseproblemer relatert til hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en unormal dannelse av hoftevevet som kan medføre lammelse og smertefull leddgikt.

Hundens fasong: Gordon Setter er en stor rase. Hannene kan bli 61 til 69 centimeter høy. Hunnene er 58 til 66 centimeter høy. Hannene bruker å veie 25 til 36 kg. Hunnene blir så tung som 20 til 32 kg. Hunden har rikelig store hengende ører. Føttene er oftest heller lange. Gordon Setter har en heller vanlig kroppsanatomi. Halen er kort og hengende. Den har en ganske medium lengde på snuten. Pelsen på gordon setter er halvlang.

Ekstra fakta om hunden: Prognostisert levealder for en gordon setter er 10 til 12 år. Hunderasen er heller populær og nokså enkel å lete frem til salgs.

Rasebeskrivelse: Eksakte detaljer er skrevet i rasens offisielle rasespesifikasjon. Søk eksperthjelp fra andre kjennere samt hundedommere av gordon setter før du kjøper hund.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en bedre rasebeskrivelse av gordon setter

Gordon Setter bilder

Gordon Setter Gordon Setter Gordon Setter Gordon Setter

Relaterte raser

Her kan du se noen utvalgte raser som minner om gordon setter:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Boston Terrier
Boston Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.