Grand danois

Grand danois

Skriv ny rasebeskrivelse

Disse hundene kan i enkelte tilfeller ha en tendens til å slagge mye.

Grand danois ble skapt i Tyskland.

Denne hunderasen har vanlig IQ i forhold til andre raser.

Grand danois kan røyte vanlig. Hunderasen krever vanlig med pelsstell.

Grand danois er ikke problematisk å trene, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne hund. Grand danois er en følsom hund og den er derfor lett mottagelig for hundedressur. Disse hundene har vanlig med energi og overskudd i forhold til andre raser. Hunderasen trenger mye av fysisk trening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ukjente, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne hund kan ha en tendens til å bite i lekesammenheng.

De bjeffer forholdsvis lite. Ekstrem kulde er ikke det optimale for disse hundene. De kan være svært lekne dersom de blir oppmuntret til det. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien.

Grand danois gruppering: Grand danois er opptatt i registeret til F.C.I.. De er plassert i seksjon «molossere» (2.2) i gruppen «pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder». F.C.I. ID for grand danois er 235 og den ble lagt til FCI registeret 2001-03-13. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «brukshunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «vakthunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «brukshunder».

Helseproblemer hos grand danois: Dessverre kan noen få hunder få problemer med helsen. Grand danois er en hund som har lidelser tilknyttet hoftedysplasi. Blant de større raser er dessverre hoftedysplasi en vanlig sykdom. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Det kan være dødelig hos hunder. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert sykdom blant eksemplarer av denne hund. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens bygning: Grand danois er en enorm hund. Hannhundene er 69 til 74 cm høy. Tispene kan bli 64 til 69 cm høy. Hannhundene blir 54 til 91 kg. Tispene vil bli 45 til 59 kg. Hunden har store hengende men ofte beskjærte ører. Føttene er typisk svært lange. Grand danois har en muskuløs bygning. Halen er kort og hengende. Disse hunder har en lang snute. Pelsen på grand danois er kort.

Mer fakta om hunden: Predikert levealder for en grand danois er 8 til 12 år. Hunderasen er ettertraktet og enkel å oppdrive i dyreannonser. Denne hund blir også kallt Deutsche Dogge, Grand Dianos. Kallenavn på engelsk på hunden er Great Dane.

Norsk rasebeskrivelse: Oppdaterte rasestandarder finner dere i den originale beskrivelse av rasen. Hør på noen bedrevitere og oppdrettere av grand danois for å bli opplyst.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en bedre rasepresentasjon av grand danois

Grand danois bilder

Grand danois Grand danois Grand danois Grand danois Grand danois Grand danois Grand danois Grand danois Grand danois Grand danois Grand danois Grand danois

Beslektede raser

Her kan du se en liten oversikt med raser som ligner grand danois:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Boston Terrier
Boston Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.