Grønnlandshund

Grønnlandshund

Skriv ny rasebeskrivelse

Grønnlandshund er en utsøkt sledehund. Typiske sledehunder er grønlandshund, alaskan malamute, sibirsk husky, alaskahusky og samojedhund.

Grønnlandshund er en nordlig rase (spisshunder). Nordlige raser eller spisshunder er raser som har oppstått på den nordlige halvkule.

Grønnlandshund har sitt opphav fra Grønland.

Grønnlandshund kan i visse tilfeller være ekstremt vanskelig å trene, og hundeerfaring vil da være en fordel.

Hundene er oftest vennlig mot utenforstående. Som regel vennlig ovenfor andre hunder.

Godkjente kennelklubber: Grønnlandshund er includert i registeret til Fédération Cynologique Internationale. De er plassert i seksjon «nordiske sledehunder» (5.1) i gruppen «spisshunder». Fédération Cynologique Internationale identifikasjon for grønnlandshund er 274 og den ble lagt til FCI registeret 2003-03-25. United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «nordlig raser». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «brukshunder».

Hundens utseende: Grønnlandshund er en stor hund. Hannene når en høyde på 56 til 64 centimeter høy. Hunnene er 56 til 64 centimeter høy. Hannene kan veie 30 til 32 kilo tung når fullvokst. Hunnene blir så tung som 30 til 32 kilo tung når fullvokst. Hunden har små reiste ører. Føttene er oftest normalt lange. Grønnlandshund har en noenlunde vanlig kroppsbygning. Halen er kort og kurvet. Den har en ganske medium lengde på snuten. Pelsen på grønnlandshund er halvlang. Grønnlandshund ligner til en viss grad på en ulv.

Andre fakta om hunden: Forventet levealder for en grønnlandshund er 12 til 13 år. Hunderasen er noenlunde populær og nokså enkel å finne på salg. Hunderasen har også andre navn, slik som Grønlandshund. Amerikansk hunderasenavn på hunden er Greenland Dog.

Rasebeskrivelse: Korrekte norske rasestandarder er oppgitt i hunderasens originale rasebeskrivelse. Ta en diskusjon med andre hundeeiere eller oppdrettere av grønnlandshund når du skal velge hunderase.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en bedre rasebeskrivelse av grønnlandshund

Grønnlandshund bilder

Grønnlandshund Grønnlandshund Grønnlandshund Grønnlandshund Grønnlandshund Grønnlandshund Grønnlandshund

Relaterte raser

Under er noen raser som har relasjoner til grønnlandshund:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Engelsk bulldog
Engelsk bulldog


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.