Greyhound

Greyhound

Skriv ny rasebeskrivelse

Greyhound er en ypperlig jakthund. En mynde er voldsomt rask og har godt syn sammenlignet med andre hunderaser.

Greyhound kommer fra England.

Denne rasen har middels IQ sammenlignet med andre hunderaser.

Rasen er sagt å være hypoallergenisk. Ordet hypoallergenisk brukes om ting som ikke forårsaker allergiske reaksjoner og om dyr som ikke produserer allergens på lik linje med andre dyr av samme art. Greyhound kan røyte middels. Den krever minimalt stell av pelsen.

Rasen er hverken mer eller mindre fintfølende enn andre hunderaser. Disse hundene har middels med energi og overskudd sammenlignet med andre hunderaser. Rasen krever middels trim.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ikke-familiemedlemmer, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Enkelte individer av greyhound kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter.

De bjeffer forholdsvis minimalt. Greyhound kan håndtere sterk varme bedre enn de fleste hunderaser. De kan være voldsomt lekne dersom de blir oppmuntret til det.

Greyhound og kennelklubber: Greyhound er akseptert i databasen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «korthåret mynde» (10.3) i gruppen «mynder». F.C.I. nummer for greyhound er 158 og den ble lagt til FCI registeret 1987-06-24. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «støvere». United Kennel Club klassifiserer rasen som «mynder og pariahunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «støvere».

Helseproblemer hos greyhound: Uheldigvis kan enkelte få svak helse. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng.

Greyhound anatomi: Greyhound er en mellomstor renraset hund. Hannhundene blir 69 til 76 cm høy. Tispene kan bli 69 til 71 cm høy. Hannhundene kan veie fra 29 til 32 kg i voksen alder. Tispene blir 27 til 29 kg i voksen alder. Greyhound har små sammenfoldede ører. Bena er typisk voldsomt lange. Greyhound har en slank kroppstype. Halen er av middels lengde og hengende. Disse hunder har en lang snute. Pelsen på greyhound er kort.

Diverse informasjon om greyhound: Beregnet alder for en greyhound er 10 til 12 år. Rasen er til en viss grad attraktiv og nokså lett å finne for salg. Denne renraset hund har også andre navn: English Greyhound. Det engelske kallenavnet på greyhound er Greyhound.

Rasestandard: Riktige norske standarder er gjengitt i den virkelige rasebeskrivelse. Start en samtale med forskjellige hunde-eiere og evt. avlere av greyhound hvis du er interessert i denne rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en forbedret rasepresentasjon av greyhound

Greyhound foto

Greyhound Greyhound Greyhound Greyhound Greyhound

Beslektede hunderaser

Her ser du andre hunderaser som kan minne om greyhound:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Engelsk springer spaniel
Engelsk springer spaniel


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.