Hovawart

Hovawart

Skriv ny rasebeskrivelse

Hovawart er en anerkjent gjeterhund. Koolie, Kelpie og border collie er de tre mest populære gjeterhundene på verdensbasis.

Hovawart kan benyttes som vakthund. Den kan angripe inntrengere og forsvare eieren og hans interesser dersom den blir trent opp til det.

Hovawart har dens opphav fra Tyskland.

Hovawart er verken mer eller mindre avansert å oppdra enn sammenlignbare raser. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasehunden trenger en mengde av fysisk trening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor gjester, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder.

De kan bjeffe, men som regel bare av moderat karakter. Hovawart trives ikke nødvendigvis så bra i sterk varme. Kan oppholde seg i kaldere klima.

Klassifikasjon: Hovawart er inbefattet i grupperingen til FCI. De er plassert i seksjon «molossere» (2.2) i gruppen «pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder». FCI symbol for hovawart er 190 og den ble lagt til FCI registeret 1998-01-12. United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «vakthunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «brukshunder».

Helse hos hovawart: Beklageligvis kan noen få vanskeligheter med helsen.

Rasehundens bygning: Hovawart er en stor hunderase. Hanner er 58 til 71 cm høy. Hunner blir 58 til 71 cm høy. Hanner bruker å veie 25 til 41 kg tung. Hunner kan veie fra 25 til 41 kg tung. Rasehunden har mellomstore hengende ører. Beina er som regel heller lange. Hovawart har en heller vanlig bygning. Halen er av moderat lengde og hengende. Den har en ganske moderat lengde på snuten. Pelsen på hovawart er halvlang.

Mer info om rasehunden: Predikert år å leve for en hovawart er 10 til 14 år. Rasehunden er som regel ikke så avansert å oppdrive i annonser.

Hunderase standard: Oppdaterte hunderase beskrivelser er satt frem i kennelklubbens offisielle beskrivelse av hunderasen. Start en samtale med flere rasekjennere samt den norske raseklubben av hovawart for info om rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasepresentasjon av hovawart

Hovawart fotografier

Hovawart Hovawart Hovawart Hovawart Hovawart Hovawart Hovawart Hovawart Hovawart Hovawart Hovawart

Tilsvarende rasehunder

I listen under ser du en rekke rasehunder som har likhetstrekk med hovawart:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Puddel
Puddel


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.