Irsk rød-hvit setter

Irsk rød-hvit setter

Skriv ny rasebeskrivelse

Irsk rød-hvit setter er en fremragende hund til jakt. Settere jakthunder lokaliserer byttet og viser jegeren hvor i lende det befinner seg. De heter byttet på kommando fra jegeren.

Irsk rød-hvit setter har dens opphav fra Irland.

Denne rasehunden har moderat IQ i kontrast til andre rasehunder.

Irsk rød-hvit setter kan røyte moderat. Disse dyrene kan kreve mye pleie av pelsen.

Irsk rød-hvit setter er verken mer eller mindre tidkrevende å oppdra enn sammenlignbare raser. Rasehunden er hverken mer eller mindre følsom enn andre rasehunder. Disse hundene er svært energiske. Rasehunden trenger mye av fysisk trening.

Hundene er generelt voldsomt god av natur, og er på ingen måte aggressiv eller reservert mot ikke-familiemedlemmer. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold.

De kan bjeffe, men typisk bare av moderat karakter. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien.

Irsk rød-hvit setter gruppering: Irsk rød-hvit setter er inbefattet i grupperingen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «britiske og iriske pointere og settere» (7.2) i gruppen «stående fuglehunder». F.C.I. merke for irsk rød-hvit setter er 330 og den ble lagt til FCI registeret 2005-04-19. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «sportshunder».

Helseproblemer hos irsk rød-hvit setter: Beklageligvis kan enkelte individer få dårlig helse. Irsk rød-hvit setter er en hund som lider av hoftedysplasi. Hoftedysplasi kan i tillegg gi andre uheldige bivirkninger, slik som lidelse i ryggen. Denne rasehunden kan få en lidelse som heter PRA. Hunder som lider av denne lidelse kan bli blinde. Dette er en lidelse som ikke kan behandles. Hudrelaterte problemer er standard blant hunder av alle slag og heller ikke denne rasehunden er skånet for dette. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Rasehunden plages med epilepsi. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert lidelse blant eksemplarer av denne hund.

Rasehundens bygning: Irsk rød-hvit setter er en stor hund. Hannhundene er 61 til 66 cm høy. Tispene kan bli 56 til 61 cm høy. Hannhundene kan veie fra 23 til 34 kg. Tispene kan veie fra 23 til 34 kg. Rasehunden har mellomstore hengende ører. Beina er typisk til en viss grad lange. Irsk rød-hvit setter har en slank bygning. Halen er kort og hengende. Den har en ganske moderat lengde på snuten. Pelsen på irsk rød-hvit setter er langhåret.

Mer info om rasehunden: Predikert år å leve for en irsk rød-hvit setter er 11 til 15 år. Rasehunden er til en viss grad elsket og nokså lettvindt å oppdrive på hundemarkedet. Denne hund har også andre navn: Red and White Setter . Kallenavn på engelsk på rasehunden er Irish Red and White Setter.

Hunderase standard: Oppdaterte rasestandarder finner dere i hunderasens offisielle rapport om hunderasen. Konverser med flere bedrevitere og evt. oppdrettere av irsk rød-hvit setter før du velger hunderaser.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en utbedret rasepresentasjon av irsk rød-hvit setter

Beslektede rasehunder

Her er et utvalg rasehunder som ligner irsk rød-hvit setter:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.