Irsk setter

Irsk setter

Skriv ny rasebeskrivelse

Irsk setter er en førsteklasses jakt hund. Settere jakthunder lokaliserer byttet og viser jegeren hvor i lende det befinner seg. De blir for de meste benyttet for jakt på fugler.

Irsk setter har sitt opphav fra Irland.

Denne hunderasen har medium intelligens i forhold til andre raser.

Irsk setter kan røyte medium. Disse dyrene kan kreve mye pelsstell.

Irsk setter er verken mer eller mindre vanskelig å trene enn sammenlignbare raser. Hunderasen er hverken mer eller mindre overfølsom enn andre raser. Disse hundene er svært energiske. Hunderasen trenger mye av fysisk fostring.

Hundene er generelt rikelig hyggelig av natur, og er på ingen måte aggressiv eller reservert mot gjester. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter i forhold til andre raser.

De kan bjeffe, men vanligvis bare av medium karakter. Kan oppholde seg i kaldere klima. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien.

Gruppering: Irsk setter er includert i registeret til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «britiske og iriske pointere og settere» (7.2) i gruppen «stående fuglehunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber gjenkjenningsnummer for irsk setter er 120 og den ble lagt til FCI registeret 2001-03-13. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «sportshunder».

Helsetilstand hos irsk setter: Dessverre kan noen hunder få redusert helse. Irsk setter er en hunderase som lider av hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en unormal dannelse av hoftevevet som kan medføre lammelse og smertefull leddgikt. Denne hunderasen kan få en sykdom som heter PRA. En slik sykdom kan medføre blindhet. PRA er en gruppe genetiske sykdommer som kan forekomme hos enkelte raser. Hudlidelser er utbredt blant hunder av alle slag og heller ikke denne hunderasen er skånet for dette. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Det kan være dødelig hos hunder. Hunderasen plages med epilepsi. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert sykdom blant eksemplarer av denne hunderase.

Hundens fasong: Irsk setter er en stor hunderase. Hannhunder kan bli 66 til 71 centimeter høy. Tisper når en høyde på 61 til 66 centimeter høy. Hannhunder bruker å veie 29 til 34 kilogram. Tisper blir så tung som 25 til 29 kilogram. Hunden har medium hengende ører. Føttene er vanligvis heller lange. Irsk setter har en slank kroppsanatomi. Halen er kort og hengende. Den har en ganske medium lengde på snuten. Pelsen på irsk setter er langhåret.

Ekstra fakta om hunden: Prognostisert levealder for en irsk setter er 11 til 15 år. Hunderasen er heller populær og nokså enkel å lete frem på salg. Irsk setter blir noen ganger omtalt som Irish Red Setter. Det engelske navnet på hunden er Irish Setter.

Rasebeskrivelse: Eksakte rasebeskrivelser er tilgjengelig i denne rasens offisielle rasebeskrivelse. Ta en diskusjon med andre hundeeksperter samt oppdrettere av irsk setter når du skal velge hunderase.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en bedre rasebeskrivelse av irsk setter

Irsk setter bilder

Irsk setter Irsk setter Irsk setter Irsk setter Irsk setter Irsk setter Irsk setter

Lignende raser

Listen under viser noen raser som ligner på irsk setter:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
West Highland White Terrier
West Highland White Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.