Irsk staffordshireterrier

Irsk staffordshireterrier

ADVARSEL: En av våre lesere ønsket å gjøre oppmerksom på følgende: Det finnes ingen FCI-godkjent rase som heter "irsk staffordshire terrier". Betegnelsen, derimot, brukes gjerne på pitbullblandinger for å lure valpekjøpere til å tro de kjøper en rase som er lovlig. I et dokument skrevet av Rasegruppen for Staffordshire Bull Terrier og er publisert på websidene til Norsk Terrier Klubb beskrives det at irsk staffordshire terrier kun er en betegnelse og ikke en egen rase. Dokumentet er som er underlagt Norsk Kennel Klubb, så kilden er så pålitelig den kan bli.
Håper at dette blir fjernet slik at ikke eventuelle valpekjøpere villedes av denne feilinformasjonen.

En generell beskrivelse av irsk staffordshireterrier, som altså ikke betegnes av egen hunderase av FCI, følger. Hundene kan benyttes som vakthund, men det er ikke med dette formål de er avlet. Det hevdes de kan benyttes som angrepshunder og er i stand til å beskytte eier og eiendom, men her er det også individuelle forskjeller.

Irsk staffordshireterrier har tidligere blitt benyttet som kamphund. Hundekamper blir brukt for underholdning og til veddemål, og kan skape inntekter for de involverte. Det er forbud mot hundekamper i de fleste land i verden.

Hundene som omtales som irsk staffordshireterrier kommer fra Irland. Hundene har generelt en komfortabel og avslappet adferd ovenfor mennesker, og ikke kjent for å være mer aggressiv eller reservert mot fremmede enn andre hunder.

Irsk staffordshireterrier fysiske trekk: Irsk staffordshireterrier kan betegnes som en forholdsvis stor hunderase. Hanner er 43-61 cm i skulderhøyde, hunner noe lavere. Hanner blir fra 25 til 35 kg, men tisper også her mindre. Irsk staffordshireterrier har verken stående eller hengende ører, men noe midt i mellom. Bena er også noe midt i mellom, som regel relativt korte, langt i fra dachshund-korte men heller ikke irsk-ulvehund-lange. Irsk staffordshireterrier har en muskuløs kropp, men antallet muskler er det samme i alle hunder, de har bare fyldigere muskler. Halen er kort og hengende. Snuten er kort, men ikke pekingeser-kort. Pelsen på irsk staffordshireterrier er kort, den også.

Annen informasjon om irsk staffordshireterrier: Antatt alder for en irsk staffordshireterrier er ukejnt, men 10 til 16 år har vært opplystav Wikipedia. Irsk staffordshireterrier er som regel ikke så utfordrende å søke opp i salgsannonser på nett. Andre navn på denne rasen Irish Staff, Irish Staffie. Engelske rasenavn på irsk staffordshireterrier er Irish Staffordshire Bull Terrier.

Rasestandard: Nøyaktige beskrivelser av disse hundene finnes i egne beskrivelser. Start en samtale med forskjellige kjennere og oppdrettere av irsk staffordshireterrier hvis du er interessert i å anskaffe disse hundene.

Foreslå en forbedret rasepresentasjon av irsk staffordshireterrier

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Collie
Collie


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.