Irsk terrier

Irsk terrier

Skriv ny rasebeskrivelse

Irsk terrier kan benyttes som vakthund. Den kan angripe inntrengere og forsvare eieren og hans interesser dersom den blir trent opp til det.

Irsk terrier kommer opprinnelig fra Irland.

Irsk terrier er en svært klok hund. Mental stimulering er av vesentlig betydning for trivselen.

Irsk terrier kan røyte normal. Hunderasen krever normal med pleie av pelsen.

Irsk terrier er verken mer eller mindre komplisert å oppdra enn sammenlignbare raser. Rasehunden er hverken mer eller mindre sensibel enn andre rasehunder. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasehunden krever normal trening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ukjente, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Enkelte individer av rasen kan fremstå som aggressiv mot andre hunder. Hundene kan muligens være bra for eldre barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Hunder av denne hund kan på valpestadiet ha en tendens til å leke-bite.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Kan oppholde seg i kaldere klima. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien. Har middels vandrelyst.

Godkjente kennelklubber: Irsk terrier er godkjent i grupperingen til Fédération Cynologique Internationale. De er plassert i seksjon «store og mellomstore terriere» (3.1) i gruppen «terriere». Fédération Cynologique Internationale symbol for irsk terrier er 139 og den ble lagt til FCI registeret 2001-03-13. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «terriere». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «terriere». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «terriere».

Helseproblem hos irsk terrier: Beklageligvis kan noen få vanskeligheter med helsen.

Rasehundens utseende: Hannene når en høyde på 36 til 46 centimeter høy. Hunnene er 36 til 46 centimeter høy. Hannene blir 11 til 13 kilo tung når fullvokst. Hunnene er 10 til 12 kilo tung når fullvokst. Pelsen på irsk terrier er strihåret.

Andre info om rasehunden: Rasehunden er relativt etterspurt og nokså lettvindt å finne i salgsannonser.

Norsk rasestandard: Korrekte norske rasestandarder er oppgitt i den offisielle og korrekte hunderase beskrivelse. Prat litt med mange hundeeiere og oppdrettere av irsk terrier fordi de vet bedre enn oss.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en utbedret rasebeskrivelse av irsk terrier

Irsk terrier fotografier

Irsk terrier Irsk terrier Irsk terrier Irsk terrier Irsk terrier

Relaterte rasehunder

I listen under ser du flere rasehunder som har relasjoner til irsk terrier:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Labrador Retriever
Labrador Retriever


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.