Italiensk mynde

Italiensk mynde

Skriv ny rasebeskrivelse

Italiensk mynde er en super jakthund. Mynder kan være gode jakthunder, selv om de i dag hovedsakelig brukes som selskapshunder

Italiensk mynde kommer opprinnelig fra Italia.

Denne rasehunden har normal intelligens i kontrast til andre rasehunder.

Rasehunden er hypoallergenisk. Ordet hypoallergenisk brukes om ting som ikke forårsaker allergiske reaksjoner og om dyr som ikke produserer allergens på lik linje med andre dyr av samme art. En positiv ting med italiensk mynde er at den ikke røyter så mye. Den krever beskjedent pleie av pelsen.

Italiensk mynde er verken mer eller mindre problemfylt å oppdra enn sammenlignbare raser. Italiensk mynde er en fintfølende hund og den er derfor lett mottagelig for dressur. Disse hundene har normal med energi og overskudd i kontrast til andre rasehunder. Rasehunden krever normal trim.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor fremmede, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Hundene kan muligens være bra for eldre barn. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter i kontrast til andre rasehunder.

De kan bjeffe, men vanligvis bare av normal karakter. Disse hundene tåler ikke så bra intens kulde. De kan være veldig lekne dersom de blir oppmuntret til det. Har middels vandrelyst. Noen hunder av denne hunderase kan ha vanskeligheter med å oppholde seg flere timer alene hjemme. De kan godt bo i en mindre leilighet.

Gruppering: Italiensk mynde er godkjent i grupperingen til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «korthåret mynde» (10.3) i gruppen «mynder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber merke for italiensk mynde er 200 og den ble lagt til FCI registeret 1992-03-30. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «toy». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «selskapshunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «toy».

Helsetilstand hos italiensk mynde: Beklageligvis kan enkelte individer få dårlig helse. Denne rasehunden kan få en lidelse som heter PRA. Hunder som lider av denne lidelse kan bli blinde. PRA er en gruppe genetiske sykdommer som kan forekomme hos enkelte rasehunder. Rasehunden plages med epilepsi. Noen kan få luxating patella, en lidelse som går ut over knærne. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasehunden.

Rasehundens anatomi: Italiensk mynde er en toy hunderase. Hannhunder blir 30 til 38 centimeter høy. Tisper når en høyde på 30 til 38 centimeter høy. Hannhunder blir så tung som 3 til 5 kilogram. Tisper er 3 til 5 kilogram. Rasehunden har mellomstore foldede ører. Beina er vanligvis relativt lange. Italiensk mynde har en slank kroppstype. Halen er kort og hengende. Den har en ganske normal lengde på snuten. Pelsen på italiensk mynde er kort.

Diverse info om rasehunden: Beregnet år å leve for en italiensk mynde er 12 til 15 år. Rasehunden er relativt etterspurt og nokså lettvindt å finne til salgs. Andre navn på denne rasehunden Piccolo Levriero Italiano, Italian Hound. Det engelske navnet på rasehunden er Italian Greyhound.

Norsk rasestandard: Riktige rasebeskrivelser finnes tilgjengelig på den originale rasespesifikasjon. Få erfaringer fra mange hundeeksperter og den offisielle raseklubben av italiensk mynde fordi de vet mest om sine egne hunderaser.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasebeskrivelse av italiensk mynde

Lignende rasehunder

Her er noen utvalgte rasehunder som du kanskje liker hvis du likte italiensk mynde:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Shar Pei
Shar Pei


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.